CHP'li Barut: 4D'li işçilerin haftada 90 saat çalıştırıldığı oluyor

CHP'li Barut: 4D'li işçilerin haftada 90 saat çalıştırıldığı oluyor
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 4D'li işçilere iki yılda yüzde dört zam yapıldığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kamuda 4D statüsünde çalıştırılan işçilerin mağduriyeti hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuştu.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile iki yıl önce kadroya geçirilen ancak hakları verilmeyen işçilerin durumuna dikkat çeken Barut, işçilerin toplu sözleşme ve özlük haklarıyla ilgili sorunlarına acil çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Barut’un TBMM’deki konuşmasından konuya dair satır başları şu şekilde:

4D kadrosunda çalışan işçileri sözde iki yıl önce kadroya aldınız. Taşeronda çalışırken asgari ücretin yüzde 65 fazlasını alırken bu işçilere iki yılda yüzde dört zam verdiniz. Bu geçen iki yılda işçileri ekonomik anlamda net bin liranın üzerinde gelir kaybına uğrattınız.

1 Kasım'da toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerekirken hâlâ imzalanmadı, mağduriyet ise artarak sürüyor.

Bu işçilerin çocuk yardımı, yakacak yardımı gibi bütün yan ödemeleri kesildi. Üstelik vergi dilimine de girerek gelir kaybı yaşayarak mağduriyetleri arttı. Bu sözleşme ne zaman imzalanacak, işçilere yüzde kaç zam vereceksiniz? İşçilerin bu kayıplarını nasıl telafi edeceksiniz?

Bu işçilerin salgın sürecinde haftada 90 saat çalıştırıldığı oluyor. İktidarı, işçilerin feryadını duymaya ve can yakan bu sorunu çözmeye çağırıyoruz.

Öne Çıkanlar