CHP’li başkanlar: Şırnak'a acil yardım eli uzatılmalı

CHP’li başkanlar: Şırnak'a acil yardım eli uzatılmalı
Covid-19 vakalarının arttığı Şırnak ile ilgili çağrı yapan CHP Cizre, Silopi ve Merkez İlçe Başkanları, önlem alınmazsa salgının önce ilçelere ardından da illere yayılacağı uyarısı yaptı.

AKP hükümetinin Haziran ayında ekonomik kaygılarla hızlıca yürürlüğe soktuğu "normalleşme" süreci sonrası, yurt genelinde Coronavirus (Covid-19) vakalarında endişe verici bir artış yaşanıyor. Vakaların kaygı verici bir şekilde arttığı Şırnak’ta da durum ciddiyetini koruyor. Kentin CHP’li ilçe başkanları ‘Şırnak’a acil yardım eli uzatılmalı’ çağrısı yaptı.

CHP Cizre İlçe başkanı Kemal Cingü, "Bayramda insanlar sokağa çıktı ve hastalık yayıldı. Bölgede sadece 1 hastanemiz var ve yatak kapasitesi çok düşük. Her gün 4-5 ölüm haberi duyuyoruz. Önlemler çok yetersiz" dedi.

‘ÖNLEM ALINMAZSA ÖNCE İLÇELERE, ARDINDAN İLLERE YAYILACAK’

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın haberine göre Şırnak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren de "Cizre’deki hastanelerin yetersiz olması sebebiyle hastalar çevre ilçelere yönlendirildi. Şırnak’ta maske sıkıntısı var. Önlemler artırılmazsa bu durum önce çevre ilçelere ardından illere yayılacaktır. Cizre ve Silopi’ye giriş ve çıkışlar yasaklanmalı" ifadelerini kullandı.

CHP SİLOPİ İLÇE BAŞKANI: İLÇEDEKİ TEK HASTANE PANDEMİ HASTANESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Silopi İlçe Başkanı Mehmet Halil Baran da "Şırnak Devlet Hastanesi dolunca ilçemizdeki tek hastane de pandemi hastanesine dönüştürüldü. Ancak yatak kapasitesi yetersiz. Bayramdan önce 9 vakamız varken şimdi binlerde. Bir an önce sokağa çıkma yasağı uygulanmalı" dedi.

NE OLMUŞTU?

Hükümetin uygulamaya soktuğu "normalleşme" süreci sonrası Şırnak'ın Cizre ilçesinde birçok mahalle ve sokak, Coronavirus (Covid-19) vakalarındaki artış nedeniyle karantinaya alınmıştı. Vaka sayısının her geçen gün arttığı Cizre'de esnaf kendi inisiyatifiyle kepenk kapatarak, "evde kal" çağrısında bulunmuştu. Kepenk kapatan esnaf, dükkanlarını halkın sağlığı için bir süre daha açmayacaklarını ilan etmişti.

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar