'Deizm, ateizm, agnostisizmin sebebi Diyanet İşleri Başkanı'dır'

'Deizm, ateizm, agnostisizmin sebebi Diyanet İşleri Başkanı'dır'
CHP'li Bekaroğlu Kılıçdaroğlu için 'sen ne anlarsın Ezandan, Kur'andan' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı, "Sen ne anlarsın Ezandan, Kur'andan" sözlerine CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu tepki gösterdi. Halk TV'de Çağlar Cilara'nın konuğu olan CHP'li Bekaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle: 

"Sen ezandan dinden ne anlarsın sen kimsin, senin dinle ne ilgin var diyor. Hiç Kılıçdaroğlu'nun ben müslüman değilim dediğini duydunuz mu? Değilsin diyor, ne ilgin var diyor. Bu büyük bir rezalet, bu yetmiyor orada din adamları alkışlıyorlar, Diyanet İşleri Başkanı da alkışlıyor. Bu rezaletin rezaleti. Bu ne insanlığa sığar ne demokrasiye, ne laikliğe ne de hukuka. Hadi bu rezalet, Diyanet İşleri Başkanı bunu alkışlıyor. Bu soytarılık. Kalkıp ey Cumhurbaşkanı, ayet var, kendisine müslümanım diyen bir adama müslüman değilsin demek büyük bir günah demiyor alkışlıyor ve hala o koltukta oturuyor" dedi.

Toplumda deizm ve ateizmin artmasını da Diyanet ve AKP hükümetinin dini söylemlerine bağlayan Bekaroğlu, "Deizm, ateizm, agnostisizm bütün bunların en temel sebebi bu Diyanet İşleri Başkanı'dır. Bu memlekette deizm artıyorsa bunların en temel sebebi bunların dinin sahibi olmalarıdır. Erdoğan, Ali Erbaş ve bu tip insanların dini bu kadar çok kullanıyor olmasıdır. Bin 400 senelik tarihinde İslam çok kullanılmıştır siyasal olarak da en fazla Muaviye ve Yezid zamanında kullanılmıştır bir de bu Erdoğan ve AKP döneminde kullanılmıştır." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar