Bekaroğlu: Seçimden sonra IMF ile anlaşma yapılacak

Bekaroğlu: Seçimden sonra IMF ile anlaşma yapılacak
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP'li Bekaroğlu, ekonomik kriz üzerinden hükümeti eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2019 Yılı bütçe görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, basının hükümet konuşmalarının ardından salondan çıktığını, görüşmeleri takip etmediğini ifade etti. Basının, yasama, yargı, yürütme kadar önemli olduğunu anlatan Bekaroğlu, basın özgürlüğüne ilişkin eleştirilerde bulundu.

CHP'nin komisyon üyeleri olarak, toplantılarda yaptıkları eleştiri ve katkıları, aynı zamanda basın toplantısıyla da gündeme getirmeye karar verdiklerini kaydeden Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle devletin yeniden kurulduğunu vurguladı.

"OTORİTER TEK ADAM YÖNETİMİ HAKİM"

Anayasada, "Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin çıkarılamayacağına" ilişkin hüküm bulunduğunu anımsatan Bekaroğlu, buna aykırı işlemler yapıldığını savundu. Türkiye'nin "Otoriter ve totaliter, tek adam yönetimine doğru gittiğini" öne süren Bekaroğlu, "Türkiye, bunu taşıyamaz. Türkiye'nin 100 küsür yıllık demokrasi geleneği var. Bunu tatmış olan bir halk bunu taşıyamaz." diye konuştu.

Hükümetin yerel seçimlerden bir gün sonra IMF ile anlaşma yapacağını iddia eden Bekaroğlu, "Türkiye, Arjantin'in imzaladığına benzer bir IMF anlaşmasına doğru gidiyor. Yaptıkları yanlışlıklar sonucu Türkiye krize girdi. Şimdi aynı yanlışa devam ediyorlar. Niye yapıyorlar? 31 Mart'taki yerel seçimler için yapıyorlar. Yerel seçimlerden hemen sonraki gün IMF anlaşması yapacaklar. Başka hiçbir kurtuluşları yok. Ancak bu anlaşmayı iki sene önce yapmalarına oranla 4-5 misli bedel ödeyeceğiz. Bunlar AKP'nin seçimi kazanması için yapılan ekonomik yanlışlar" değerlendirmesinde bulundu. (POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar