CHP'li belediye başkanına silahlı saldırı

CHP'li belediye başkanına silahlı saldırı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce silahlı saldırıya uğradı. Dizinden yaralanan İnce, hastaneye kaldırıldı.

HABER MERKEZİ- İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde Belediye Başkanı Mustafa İnce, eşi Nilüfer İnce ile birlikte evine girerken saldırıya uğradı. Otomobille yaklaşan bir kişi, İnce çiftine doğru ateş açtı. Mermilerden biri, Mustafa İnce’nin sol diz kapağının üzerine isabet etti. Saldırgan otomobille olay yerinden uzaklaştı.

Çevredekileri ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri, İnce'yi ambulansla 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı.
 
‘SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ’

CHP Güzelbahçe İlçe Baykanı Kazım Çam, "Saldırının siyasi olduğunu düşünmüyoruz. Biri kanunsuz bir iş yapmayı teklif etmiştir. Başkan da kabul etmeyince bu yola başvurmuştur, diye düşünüyorum" dedi.

Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Saldırının ayrıntıları da ilerleyen saatlerde netleşti. Saldırganın, evlerinin önüne gelen Mustafa İnce ile eşi Nilüfer İnce’nin içerisinde bulunduğu otomobile arkadan çarptığı belirtildi. Bunun üzerine otomobilden inen İnce’ye saldırgan tarafından 3 el ateş edildiği kurşunlardan birinin İnce’nin dizine isabet ettiği ifade edildi.

CHP'Lİ VEKİLLER ZİYARET ETTİ

CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır, hastanede ziyaret etti. İnce’nin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan vekiller, çıkışta açıklama yaptı.

Tacettin Bayır, İnce’nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Saat 22.00 sıralarında evine doğru giderken, sayın başkanımızın bir silahlı saldırıya uğradığını, 3 el ateş edildiğini, bir tanesinin dizine isabet ettiğini, ancak Allah’a şükür, yaşamsal bir tehlikesinin olmadığını öğrendik. Hastaneye İzmir İl Emniyet Müdürümüz de geldi. Başkan ile görüştü, ifadesini aldı. Şu anda bizim için sevindirici olan yaşamsal bir problemin olmaması. İlerleyen günlerde, saldırının siyasi, ticari ya da ya da başka bir nedenden dolayı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Atilla Sertel ise, "Kendisiyle görüştüm, çok şükür önemli bir şey yok. Doktorlarıyla da görüştüm kurşun girmiş, çıkmış. Olayın nasıl olduğunu bilmiyoruz" diye konuştu. (DHA)

Öne Çıkanlar