CHP'li Çakırözer, Kavala'yı cezaevinde ziyaret etti: Artık bu eziyete, utanca son verilmeli

CHP'li Çakırözer, Kavala'yı cezaevinde ziyaret etti: Artık bu eziyete, utanca son verilmeli
CHP'li Çakırözer, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu yargılanan iş insanı Kavala’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Ekim 2017'de tutuklanan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararına rağmen halen Silivri Cezaevi'nde tutulan insan hakları aktivisti, iş insanı Osman Kavala'yı ziyaret etti.

Kavala'nın 1633 gündür tutuklu olduğunu hatırlatan Çakırözer, "Cezaevinden çıkmasın diye casusluk, çarşı gibi hiçbir kanıtı olmayan torba davalar yaratıldı. Hakkında bir beraat, iki tahliye kararı var. AİHM’in tutukluluğunun hak ihlali olduğu kararı ile Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulama kararı var. Buna rağmen gerçekleşen duruşmalarda Kavala tahliye edilmedi" dedi.
Siyasetçi, şunları kaydetti:

'ARTIK OSMAN KAVALA’YA ÇEKTİRİLEN EZİYETE, BU UTANCA SON VERİLMELİ'

"Meclis’e getirilen her yargı paketinde, İnsan Hakları Eylem Planı’nda ifadesi, düşüncesi nedeniyle kimse cezaevine girmeyecek deniliyor. AİHM’in hak ihlali kararlarına rağmen düşüncesini ifade etti diye insanlar cezaevlerine konuluyor.  Cezaevlerindeki düşünce suçlularının üzerine kilit üstüne kilit vuruluyor. Bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce ifade edebilme, adil ve özgürce yaşayabilme hakkı var. Artık Osman Kavala’ya çektirilen eziyete, bu utanca son verilmeli. Osman Kavala derhal özgür kalmalı. Gezi davası sanıkları hakkında da beraat kararı verilmeli."

Öne Çıkanlar