Erdem Gül: Adalar'ı taşıma seçmene rağmen kazanacağız

Erdem Gül: Adalar'ı taşıma seçmene rağmen kazanacağız
'Biz Adalar'ın bekçisi olacağız. Adaları tüm yönleriyle, binalarıyla, kültürleriyle, inançlarıyla, doğasıyla, canlılarıyla, denizleriyle koruyacağız.'

Aysel KILIÇ


Adalar'a 500 kadar seçmen taşındığına dikkat çeken Erdem Gül, "Bunu biliyoruz. Bu seçmen sayısı ada için önemli. Ama Adaları taşıma seçmene rağmen kazanacağız. Adalar'da herkesin oyuna talibim. Desteği de görüyorum" diye konuştu.

CHP Adalar Belediye Başkan Adayı Erdem Gül, Adaların geriye götürüldüğünü, Adalıların önceki seneleri arar hale geldiğini vurgulayarak, "Önce geri gidişi durdurmamız gerekiyor. Adalıların eski günlerine dönmesini sağlamamız gerekiyor. Bunun için Adaların korunması ve kollanması şart. Biz Adaların bekçisi olacağız" dedi.

ARTI TV’de canlı olarak yayınlanan Nazım Alpman ve Derya Diblen'in sunduğu "Gün Başlıyor" programına katılan Erdem Gül, seçim çalışmalarını ve Adalara ilişkin vaatlerini anlattı. Gül, Adaların dünyadan ve Türkiye'den kopuk ücra bir yer gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekerken, "Türkiye ne yaşıyorsa Adalar da aynısını yaşıyor. Adalar kendi başına kalmış kendi dünyasında bir yer değil dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde ev ziyaretleri de yaptığını anlatan Gül, "Kimseye haber vermeden, çat kapı ev ziyaretleri yapıyorum arkadaşlarımla. Kaygılı, tedirgin, endişeli insanlar görüyorum. Şöyle diyorlar. 'Her şeyi bozdular biz Adalarımızı da bozmalarından endişeliyiz.' Adaların 10 seneki 20 seneki halini anımsatıyorlar. " dedi. Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde ortada net bir de örnek var. Yassıada. Ne dediler Demokrasi adası. Ne yaptılar beton adası. Adalar geriye gidiyor. Bizim öyle çılgın projelerimiz yok. Olmayacak da. Adalarda endüstri sanayi yapamayacağımıza göre ne yapacağız, kültür, sanat, festival, fuar. Adalar bir kültür adasına dönüştüreceğiz. Adaların ranta, betonlaşma değil korunmaya ihtiyacı var. Biz Adaların bekçisi olacağız. Adaları tüm yönleriyle, binalarıyla, kültürleriyle, inançlarıyla, doğasıyla, canlılarıyla, denizleriyle koruyacağız"

Adalıların ilgi alaka, vicdan, merhamet ve adalet beklediğini dile getiren Erdem Gül, "Tepemizde bağıran, çağıran buyurgan bir iktidar var. 17 yıldır iktidardalar yerelde 25 yıldır. Biz onlar gibi olmayacağız. Ben en önce Adalıların bir arkadaşı olacağım. İçinizden biriyim diyeceğim üstünüzde değil. Odasında oturan buyurgan bir başkan değil Adalıların arasında sorunu birlikte çözen bir başkan olacağım" dedi.

"FAYTON MESELESİNİ BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"

Fayton meselesini faytoncu esnafı ve ada halkıyla birlikte çözeceklerini belirten Erdem Gül, bu soruna bakış açılarını şöyle özetledi:

"Bir defa fayton bir ada gerçeği. Adaların simgesi. Faytondan geçinen insanlarımız var, bu yolla ekmeğini kazanan insanlarımız var. Bu durum bu meseleye kayıtsız kalmamızı gerektirmez. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan da AKP'nin Büyükşehir adayı Yıldırım da konuştular. Biz faytonları kaldıracağız, yerine elektrikli araç vereceğiz dediler. Yetki onlarda şu an için. Ama bu projeleri net değil. Nasıl olacak bu esnafımız ne yapacak belli değil. Biz ise netiz. faytoncu kooperatifleri var, Ada halkı var bu meseleye duyarlı hayvanseverler var. Onlarla konuşuyoruz, konuşacağız. Siz bu işe devam etmek istiyor musunuz ? İstiyorsanız atların durumunun düzeltilmesi, faytoncu esnafının kendine çeki düzen vermesi gerekiyor. Ahırların bakımlı düzgün hale getirmemiz gerekiyor. denetim yapılması, veterinerlik hizmetlerinin verilmesi gerekiyor. Tüm bunları göz önüne alarak, ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını da kazanacağız. Birlikte bir çözüme kavuşturacağız."

Gül, vaatleri arasında bir veterinerlik fakültesi ile anlaşıp, Adalarda yaşayan tüm hayvanlar için bir birim kurulması olduğunu da hatırlattı.

Ada halkının motorlu ve elektrikli araç sayısının fazlalığından rahatsız olduğuna dikkat çeken Erdem Gül, "Yaya kültürünün hakim olması gerek. Adada bu araç meselesine bir çözüm getirilmez yenileri de eklenirse Adalılar yürüyecek alan bulamayacak." dedi. 

"KIYILARIMIZI DENİZLERİMİZİ ADALILARA GERİ VERECEĞİZ"

CHP'li Gül, İstanbul'da denize girmenin mümkün olmadığını buna karşın Adalar'da yılan 5-6 ayı denize girebilme imkanı olduğunu söyledi. Erdem Gül, ancak Adaların kıyılarının işgal edildiğini belirtti. Gül, Marta Koyu Gönüllülerinin düzenlediği panele katıldığını hatırlatarak, "Biz kıyılarımızı, denizlerimizi Adalılara geri vermek istiyoruz. Yakın zamana kadar evlerinden çıkıp rahatça denize giren insanların bu hakkı. Marta koyu tartışmasını biliyorum. Burada belediye kamu yararını gözeterek bir girişimde bulunabilir. Denizler hiç kimsenindir, yani herkesindir. Marta koyunun da halka açılması gerekir. Bu konuda gerekli girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

"ADALAR TÜRKİYE'YE BİR MODELDİR"

Adalarda çok farklı etnik köken ve inanca sahip insanların, barış ve huzur içinde yaşadığını vurgulayan Erdem Gül, "Kavga yok, çatışma yok. Birlikte yaşama var. Birlikte barış içinde yaşamak var. Türkiye'nin çatışmacı, ayrıştırıcı, kavgacı haline bakınca Adalar Türkiye'ye bir model olabilir. Biz ne savunuyoruz ? Herkesin yaşam biçimine inançlarına kültürlerine saygı duyuyoruz geliştirilmesi ve korunmasına da saygı duyuyoruz. Herkes dilediği gibi yaşamalı. Halkın değerlerini savunmamız gerekiyor" dedi.

Adaların eko sistemini koruyacaklarını da anlatan Gül, kültür ve sanat faaliyetlerinin birinci öncelikleri olduğunu dile getirdi. Gül, "Kültür ve sanatı çok arttırırsak dünyadan birçok yeni misafirimiz olacak. Bu yeni ilişkiler geliştirilmesinin önüne açar.  Bunun Adalardaki istihdam sorununun aşılmasına katkı sağlayacağını da düşünüyoruz. Kültür ve sanat adalarımda mikro düzeyde kalmış neredeyse. Salon sorunundan söz ediliyor. Adaların bu sorununun giderilmesi gerekiyor. Buna ilişkin alternatifli projelerimiz var" dedi.

Adaların eski, klasik vapurlarını geri istediklerini söyleyen Erdem Gül, "Motorlar da olsun olsun ama Adadılar eski vapurlarını istiyorlar." dedi. Gül, Adalardaki sağlık hizmetlerinin de geliştirilmesi gerektiğini bunun için hemen girişimlerde bulunacaklarını bildirdi ve "Ben belediyeciliği aynı zamanda şöyle görüyorum. Belediyenin önünde yasal engeller, mevzuat engeller, başka engeller olabilir. Ama toplumsal bir mücadele haklarımızı alabiliriz. Engelleri ortadan kaldırabiliriz. 

"İSTANBUL'U DA ADALARI DA KAZANACAĞIZ"

Adaya seçmen taşıma tartışmalarına da değinen Gül, "500 seçmen taşınmış. Toplam seçmen sayısına bakıldığı zaman önemli bir sayıda seçmen bu. Bunu biliyoruz. Ama Adaları taşıma seçmene rağmen kazanacağız. Adalar'da herkesin oyuna talibim. Desteği de görüyorum." dedi.

İyi Parti ile ittifak yaptıklarını hatırlatan Erdem, Gül, HDP ve MHP'nin aday çıkarmadığını, AKP ve Ecevit'in eski partisi DSP'nin bir adayı olduğunu belirterek, "Biz İstanbul'u da Adaları da kazanacağız. Ben sadece kendi partililerimin değil AKP'nin de MHP'nin de oylarına talibim. Onlardan da oy istiyorum. AKP siyaseti dar bir koridora hapsetti, bunu genişletmemiz lazım. Daha önce AKP'ye oy verenler de artık bizim potansiyel seçmenlerimizdir" şeklinde konuştu. 

 

Öne Çıkanlar