CHP'li eski genel başkanlar, ‘İnce’ gündemiyle Kılıçdaroğlu ile görüşecek

CHP'li eski genel başkanlar, ‘İnce’ gündemiyle Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Söz konusu görüşmenin, Muharrem İnce’nin parti kuracağı haberlerinin ardından erkene çekildiği belirtildi.

CHP’nin eski genel başkanlarının bugün saat 14.00’te Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği, görüşmede Muharrem İnce’nin partiden ayrılmasının masaya yatırılacağı öğrenildi.

Eski genel başkanların, her kurultay sonrasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu hem kutlamak hem de partinin yeni yönetimle birlikte yol haritası üzerinde fikir alışverişinde bulunmak amacıyla görüşmeleri ilk kez olmuyor. Ancak bu kez görüşmenin sadece kutlama ziyareti olmayacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un haberine göre eski genel başkanların Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri için daha önce 13 Ağustos Perşembe günü kararlaştırılmışken Muharrem İnce’nin parti kuracağı haberlerinden sonra randevunun erkene çekilerek bugün saat 14.00’e alındığı belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmede, eski genel başkanlardan Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’ın olacağı kaydedildi. Altan Öymen’in, daha önce randevu günü perşembe olarak kararlaştırıldığı için programını ayarlayamadığı öğrenildi.

Bu nedenle Öymen’in, perşembe günü ayrıca Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacağı belirtiliyor.

DENİZ BAYKAL ‘GÖZ YUMAMAYIZ’ DEMİŞTİ

"Muharrem İnce’nin ayrılmasına da parti kurmasına da göz yumamayız" açıklaması yapan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da bugün Kılıçdaroğlu ile yapılacak görüşmeye katılması için arandığı, ancak Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın doktoruyla görüşmesinden sonra, "Doktorlar babamın kalabalık içine çıkmasını uygun görmüyor" dediği aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra İnce ve arkadaşları tarafından başlatılan olağanüstü kurultay için imza toplama sürecinde de eski genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve İnce ile görüşerek parti içinde gerginliğin giderilmesi için devreye girmiş, bu girişimin ardından İnce ve Kılıçdaroğlu bir akşam yemeğinde bir araya gelmişlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar