CHP’li Gök: Bakanlık internet üzerinden her gün pazarlanan binlerce ikinci el üründen bihaber

CHP’li Gök: Bakanlık internet üzerinden her gün pazarlanan binlerce ikinci el üründen bihaber
CHP'li Levent Gök, Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ve internet üzerinden ikinci el eşya satışı ile ilgili soru önergesine yanıt verildiğini aktardı.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün internet üzerinden ikinci el ürün satışı ile ilgili soru önergesine Ticaret Bakanlığı’ndan bu konuda veri tutulmadığı yönünde yanıt verildi. Gök, yanıtı; "Bakanlık internet üzerinden her gün pazarlanan binlerce ikinci el üründen bihaber durumdadır" açıklaması ile değerlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği ve internet üzerinden ikinci el eşya satışı ile ilgili soru önergesine 6 Ekim’de yanıt verildiğini aktardı.

Ticaret Bakanlığı, Gök’ün önergesine verdiği yanıtta; "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’nde ürün ve hane bazında veri tutulmadığını" açıkladı. Yanıtta, ürünlerin ikinci el olma durumuna ilişkin veri yer almadığı" belirtildi.

‘İKTİDAR HALKIN GÜNDEMİNDEN KOPMUŞTUR’

Ticari dolaşımdaki ürünlerin takibinin yapılması ve tutulan istatistiklerin ışığında politikalar üretilmesinin Bakanlığın asli görevlerinden biri olduğunu belirten Gök, yanıtla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakanlık internet üzerinden her gün pazarlanan binlerce ikinci el üründen bihaber durumdadır. 4 yıl önce hizmete açılmış olan Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’nde internetten satışı gerçekleştirilen ikinci el ürünlere ilişkin verilerin olmaması ve Ticaret Bakanlığı’nın hane bazında veri tutmaması iktidarın halkın gündeminden tamamen koptuğunu açıkça ortaya koymaktadır" dedi.

İktidarın ülkede yaşanan işsizliğin ve yoksulluğun boyutlarını görmezden geldiğini ifade eden Gök, 2015 – 2021 döneminde internet üzerinden satışa çıkartılan 2. el ürünlere ilişkin istatistikler ile hanelerin gıda harcamaları hakkında şu soruları yöneltmişti:

"-2015 – 2021 döneminde internet üzerinden gerçekleşen 2. el ev ve bebek eşyası satışlarının yıllık hacimlerini açıklar mısınız?

-2015 – 2021 döneminde internet üzerinden 2. el ev ve bebek eşyası satışı yapan kişi sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız?

-2015 – 2021 döneminde internet üzerinden gerçekleşen bebek bezi ve bebek maması satışlarının miktarlarını ve bu satışlardan elde edilen gelirleri yıllık temelde açıklar mısınız?

-2015 – 2021 döneminde hane başına yapılan aylık gıda alışverişi miktarlarının ortalamalarını yıllık temelde açıklar mısınız?" (ANKA)

Öne Çıkanlar