‘İktidarın gidişini gösteren ilk işaret fişeği, 1 Mayıs günü tüm Türkiye’de atıldı’

‘İktidarın gidişini gösteren ilk işaret fişeği, 1 Mayıs günü tüm Türkiye’de atıldı’
Emeğin bayramının aynı zamanda demokrasinin bayramı olduğunu belirten CHP’li Gök, ‘Alanlardan yükselen sesler, önümüzdeki ilk seçimde bu iktidarın sandıkta gitmesini sağlayacak’ dedi.

Kapak fotoğrafı: Seda Taşkın - Ankara / Artı Gerçek


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde emekçilerin meydanlara çıkarak insanca yaşam taleplerini haykırmasına işaret ederek "İktidarın gidişini gösteren ilk işaret fişeği, 1 Mayıs günü tüm Türkiye’de atıldı. Alanlarda toplanan kalabalıklar, AKP iktidarının yarattığı baskıcı sisteme karşı tek ses oldu" dedi.

Türkiye genelinde kutlanan 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde meydanlar doldu taştı. Ankara'daki kutlamalara katılan CHP Milletvekili Levent Gök Sözcü’ye yaptığı açıklamada "İktidarın gidişini gösteren ilk işaret fişeği, 1 Mayıs günü tüm Türkiye'de atıldı. Halk ‘Artık yeter’ dedi. Alanlarda toplanan kalabalıklar, AKP iktidarının yarattığı baskıcı sisteme karşı tek ses oldu" dedi.

CHP’li Gök 1 Mayıs’a ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"Çok özlediğimiz bir gün oldu. Ankara Tandoğan’da on binlerce insan, yolsuzluğa karşı, yoksulluğa karşı, sömürüye ve baskıya karşı direnç gösteriyor. Alanlarda toplananların ortak bir ses var. AKP iktidarının ülkede yarattığı baskıcı bir sisteme karşı herkes tek ses olmuştur. Emeğin bayramı aynı zamanda demokrasinin de bayramıdır."
‘KALABALIKLARIN SESİ BÜTÜN TÜRKİYE’YE DALGA DALGA YAYILIYOR’

"Herkes ‘Artık yeter' diyor. Zamma karşı, zulme karşı, baskıya karşı her alandan ses geldi. Kadınlar alanlarda, işçiler alanlarda, yoksullar alanlarda bir demokrasi bayramı yaşattı. Buradan yükselen sesler, önümüzdeki ilk seçimde bu iktidarın sandıkta gitmesini de sağlayacak. İftihar ettiğimiz kalabalıkların sesi, bütün Türkiye’de dalga dalga yayılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar