CHP'li Meclis üyelerinden Sinan Aygün'e: Şerefin üzerine değil servetin üzerine yemin et

CHP'li Meclis üyelerinden Sinan Aygün'e: Şerefin üzerine değil servetin üzerine yemin et
Sinan Aygün’ün durdurulan inşaatla ilgili 'rüşvet istedi' iddiasında bulunduğu CHP’li Belediye Meclis üyeleri, 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Ankara-Eskişehir yolundaki 'TOGO Kuleleri' adlı inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibini hedef alan ve rüşvet istediğini iddia eden CHP eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün, elinde ses kayıtları olduğunu iddia etmişti.

İddiaların hedefindeki CHP’li Belediye Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ile Haydar Demir, yaptıkları yazılı açıklama ile Sinan Aygün hakkında 'iftira' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

'SERVETİN ÜZERİNE YEMİN ET'

Aygün’e elinde olduğunu söylediği ses kayıtları için 'derhal ifşa et' çağrısında bulunan Gökçınar ve Demir, "Senden namus ve şerefin üzerine yemin etmeni beklemiyoruz. Çok sevdiğini servetin ve paran üzerine yemin edebilir misin?" diye sordu:

"Açıklamada, "Geçmişte yürütülen aşağılık kampanyanın yeni bir versiyonu olan ve bazı kesimlerce köpürtüldüğü gözlenen bu mesnetsiz açıklama yalan ve iftiradan ibarettir.

Biz kendimizi güveniyoruz. Sen de kendine güveniyorsan ve bu şehrin sokaklarında başı dik gezmek istiyorsan kayıtları açıkla. Açıklayamazsan yalancılık ve müfterilik bir daha silinmemek üzere alnına yapışır. Bırak bu FETÖ taktiklerini ve elindeki ses kayıtlarını derhal ifşa et. Yaptığın iş hem yasalarla hem de ahlakla uyuşmazken, elinizde kayıtlar olduğunu belirterek şantaj yapmaktan sonuç alabileceğini umuyorsan yanıldığını mutlaka göreceksin.

Senden namus ve şerefin üzerine yemin etmeni beklemiyoruz. Biliyoruz bu senin için bir anlam ifade etmez. Çok sevdiğini servetin ve paran üzerine yemin edebilir misin?"

'BENİMLE CUMHURBAŞKANI UĞRAŞAMADI MANSUR YAVAŞ KİM OLUYOR Kİ?'

CHP’li Belediye Meclis üyeleri Berkay Gökçınar ile Haydar Demir, yaptıkları yazılı açıklamada Sinan Aygün hakkında şu iddialarda bulundu:

"Sayın Sinan Aygün’ün kız kardeşi Sayın Sibel Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde partimizin meclis üyesidir. Biz Sibel Aygün’ün ofisine, Sibel Hanım ile görüşmek üzere gittik. Kapıda rastlaştığımızda bizi ofisine davet eden Sinan Aygün, içeride oldukça rahatsız bir ruh haliyle, Belediye Başkanımız hakkında hakaretamiz ifadeler kullanarak konuyu kendisi açtı. 'Ben babam adına 32 derslikli okul yaptıracağım. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişte söz vermiştim. Büyükşehir’den 7 milyon alacağım var. Bir okul dediğin nedir ki, 2 milyon, 3 milyondur' ifadelerini kullanmış, bu ifadeler üzerine Berkay Gökçınar '3 milyona okul mu yaptırılır? Bunun ederi 20-25 milyon civarıdır' demiştir.

Kendisi ısrarla, "Kaça olur, kaça olur, bir şey söyle' diyerek Berkay Gökçınar’a bu rakamı tekrar ettirmiştir. Bu sohbette tarafımızca bir şahıs ya da Büyükşehir Belediyesi adına kesinlikle bir talepte bulunulmamış, Sinan Aygün’ün sorusu üzerine istinaf konusundan bahsedilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istinafa gidilmemesi yönünde fikrinin kesin olduğu ve bundan dönmeyeceği Sinan Aygün’e ifade edilmiştir. Sinan Aygün bunun üzerine iyice sinirlenmiş ve hakaretlerinin dozunu artırmıştır. 'Benimle Cumhurbaşkanı uğraşamadı, Mansur Yavaş kim oluyor ki?' gibi sözler gerginliği arttırdı. Biz ortamın ve Sinan Aygün’ün rahatsız edici ifadelerinden dolayı Sibel Hanım’a yapacağımız ziyaretten vazgeçerek Sibel Aygün’le, Sibel Aygün’ün aracıyla birlikte ofisten ayrıldık.

'TÜM KAYITLARI PAYLAŞACAK CESARETİ GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUZ'

Suç isnat edilen taraf olarak çağrıda bulunuyoruz: Bu kadar yasa dışı yöntem ile ilerlemişken "Mahkemede sunacağım, yasalara aykırı" gibi gülünç bir söylemle gündemi oyalamanız ve bahsettiğiniz kayıtları paylaşmamanız, durumu net olarak özetlemektedir. Sayın Aygün; sizi ivedilikle kesmeden/biçmeden, eksiksiz bir biçimde tüm kayıtları paylaşacak cesareti göstermeye davet ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar