CHP'li Murat Emir: AB'den fon alıp, kendi STK'larına yaptırıyorlar

CHP'li Murat Emir: AB'den fon alıp, kendi STK'larına yaptırıyorlar
Erdoğan’ın ‘Bizim STK’ler’ diyerek sahiplendiği kuruluşlarla ilgili konuşan CHP’li Emir, Suriye’deki briket evlerin yapımında ‘söz konusu STK’lerin taşeron olarak kullanıldığını’ söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyareti sonrası yaptığı Suriye’de yapılan briket evlere ilişkin "Bizim STK’lerle birlikte yapıyoruz" açıklaması tepki çekti. 'Bizim STK'lar' dediği kuruluşların birçoğu, İsmailağa, Yahyalı, Halidiye, Nur ve Erenköy gibi cemaatlerle ilişkili. Söz konusu duruma tepki gösteren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "AB fonları alıyorlar. Bunlar kullanılıyor ama briket ev yapmaya gelince kimi STK’lere yaptırıyorlar. Bu da devletin kendince taşeron kullanması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

‘KAYGIYI ARTIRAN BİR DURUM’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de "Bir kısım STK’nin, ‘Bizim STK’lerimiz’ diye tanımlanması, doğru değil. Cumhurbaşkanı bir ayrımcılığın içine girmiş oluyor" dedi. Erdoğan’ın açıklamasının ardından söz konusu STK’lerin "alabildiğine denetimsiz şekilde çalışacaklarını tahmin etmenin zor olmadığını" vurgulayan Emir, "Projede yer alan STK’lerin bütün STK’ler gibi yasalar çerçevesinde çalışması, denetimlerinin tam olması, gelirlerini şeffaf biçimde gösterilmesi önemli. Bu kapalılık ve cumhurbaşkanının böylesine sahiplenmiş olması, kaygıyı artıran bir durum" ifadelerini kullandı.

‘AB FONLARI NEREDE’

Erdoğan’ın söz konusu evler için AB’den destek alınmadığını söylediğini anımsatan Emir, "Bugüne kadar harcandığı iddia edilen, 40 milyar dolara kadar vardığı söylenen para niye buraya aktarılmadı? Olağanüstü paralar harcadıklarını iddia ediyorlar, AB fonları alıyorlar. Bunlar kullanılıyor ama briket ev yapmaya gelince kimi STK’lere yaptırıyorlar. Bu da devletin kendince taşeron kullanması anlamına geliyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar