CHP’li Özcan, Aydınlık Gazetesi’ne karşı açtığı davayı kazandı

CHP’li Özcan, Aydınlık Gazetesi’ne karşı açtığı davayı kazandı
CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan’ın Aydınlık Gazetesi hakkında açtığı davada; gazetenin 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri için raporlar hazırlamış, Aydınlık Gazetesi ise Özcan’ın çalışmaları ile ilgili "CIA kuklalarıyla bölücülük görevi" manşeti ile yayınlanmıştı. Özcan ise Aydınlık Gazetesi hakkında manevi tazminat talebiyle dava açmıştı.

Özcan’ın Ankara 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, Aydınlık Gazetesi’nin 5 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Özcan, kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Özcan, mesajında; "Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri için yaptığım girişimler ve yazdığım rapordan dolayı bana iftirada bulunan Aydınlık gazetesine açtığım dava lehime sonuçlandı. Bu 5 bin TL’yi, diğer tazminatlarda da olduğu gibi memleketim Sivas’ta bulunan Yurter Özcan Ortaokulu’na bağışlayacağım" dedi.

Özcan, gazeteci Nedim Şener ve Fatih Tezcan hakkında açtığı davalarda da 27 bin 500 lira tazminat kazandığını anımsatarak, Aydınlık Gazetesi’nden de kazandığı tazminatla birlikte 32 bin 500 liraya ulaşan bu parayla Yurter Özcan Ortaokulu’ndaki öğrencilere burs vereceğini bildirdi. (ANKA)

Öne Çıkanlar