CHP’li Özel’den Erdoğan’a ‘gündem belirleme’ yanıtı: Endişe uyandırmakta

CHP’li Özel’den Erdoğan’a ‘gündem belirleme’ yanıtı: Endişe uyandırmakta
Erdoğan’ın ‘gündem belirleme’ ile ilgili sözlerinin itiraf niteliğinde olduğunu belirten CHP’li Özel, ‘İhtiyaç duyduğunda neler yapabileceği konusunda endişe uyandırmaktadır’ dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Gündemi belirleme konusunda güzel ivme yakaladık. Bunu devam ettirelim" sözlerini hatırlatarak, "Son hafta iktidar partisinin belirlediği gündemleri biliyoruz. Önce, 5 yıl önce yazılmış bir şarkı sözünden Sezen Aksu’yu hedef tahtasına oturttular. Bu da yetmedi, Tayyip Erdoğan, camide Sezen Aksu’nun ‘dilini koparmaktan’ bahsetti" dedi.

AKP MKYK'sinde yapılan bu konuşmanın itiraf niteliğinde olduğunu belirten Özel, "Erdoğan ve ekibinin yeniden gündem değiştirme ihtiyacı duyduğunda neler yapabileceği konusunda endişe uyandırmaktadır. Basına yansıyan bu ifadeler iktidar partisinin linç kampanyalarıyla neleri makyajlamayı hedeflediğini göstermektedir" açıklamasında bulundu.

‘LİNÇ KAMPANYALARI BAŞLATMA YARIŞINA GİRMİŞLER’

"Bir şarkı sözünün üzerinden koparılan fırtına yetmedi. Bir televizyon programında yaptığı konuşma nedeniyle gazeteci Sedef Kabaş, cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla tutuklandı. Tayyip Erdoğan bu sözleriyle gündemi değiştirerek yurttaşlarımızın gerçek sorunlarını konuşmaktan kaçtığını açık etmiştir" diyen Özel, "Gerçek enflasyonun yüzde 90’lara ulaştığı bir dönemde, Adalet ve Kalkınma Partisi kurmayları enflasyon rakamlarını gizlemek, hayat pahalılığını gizlemek için farklı konu başlıkları açarak, linç kampanyaları başlatma yarışına girmişlerdir. Son olarak İstanbul’da aşırı kar yağışı nedeniyle iktidarın kontrolündeki havalimanlarında ve karayollarında yaşanan sorunları gizlemek için iktidar partisi trolleriyle ve güdümündeki medya aracılığıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni suçlama yarışına girmiştir" ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN İTİRAF ETMİŞTİR’

Özgür Özel açıklamasını şöyle devam ettirdi:

"Tayyip Erdoğan, elektriğe ve doğalgaza yapılan fahiş zamların konuşulmasını engellemek, akaryakıt zamlarını konuşmamak, vatandaşı fatura ödeyemeyecek hale getiren ekonomik krizin üzerini örtmek, İran’dan kaynaklı doğalgaz kesintisi nedeniyle sanayi tesislerinin kapanmasına neden olan yönetim sorununu unutturmak için Sezen Aksu ve Sedef Kabaş’a bilinçli bir linç kampanyası başlatıldığını itiraf etmiştir. Ülkenin gerçeklerini perdelemek için bu tür linç kampanyalarından medet ummak bir acizlik göstergesidir ve gelecek açısından kaygı vericidir. Bu yaşananlar ve bu itiraf, Erdoğan ve ekibinin yeniden gündem değiştirme ihtiyacı duyduğunda neler yapabileceği konusunda endişe uyandırmaktadır. Basına yansıyan bu ifadeler iktidar partisinin linç kampanyalarıyla neleri makyajlamayı hedeflediğini göstermektedir. Partimiz, ülkenin gerçek sorunlarını gündemden düşürmeyecek, açlığı, yoksulluğu, çaresizliği konuşmaya ve çözüm önerilerini anlatmaya devam edecektir."

Öne Çıkanlar