CHP'li Özel'den 'yeni anayasa' çıkışı

CHP'li Özel'den 'yeni anayasa' çıkışı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına ilişkin olarak, 'Yeni anayasayı yeni meclis oluştuğu zaman yapacağız' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına ilişkin "Anayasalar toplumsal uzlaşı metinleridir. Hep beraber yapılır, herkese sorarak yapılır. Evet, Sayın Erdoğan; bir anayasa yapacağız. Bu anayasayı Erdoğan için değil her doğan için yapacağız. Erdoğan’ın keyfinin olduğu zaman değil, milletin anayasayı yapın diye yeni meclisi oluşturduğu zaman yapacağız" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Özel, şunları söyledi:

‘ERDOĞAN İÇİN DEĞİL HER DOĞAN İÇİN YAPACAĞIZ’

"Anayasa yapmak, toplumsal bir uzlaşıyı yapmak, metne dökmektir. Anayasalar toplumsal uzlaşı metinleridir. Hep beraber yapılır, herkese sorarak yapılır, akademi dışlanmadan, sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak, Meclis’te olan olmayan siyasi partilerle yapılır, dedik. Anayasalar aşkın zamanlı metinlerdir, yazarsanız yüz yıllarca kullanılır. Bizim anayasamızı darbeciler geliyor, değiştiriyor, gelen giden kafasına göre değiştiriyor.

Tek adam yönetimini inşa etmek niyetiyle anayasayı değiştirdiklerinde, ‘Anayasalar her doğan için yapılır, Erdoğan’a anayasa yapmayın’ diye uyardık. Reddettiler. Erdoğan için anayasa yaptılar. Uygulamaya geçeli daha üç yıl geçti, kolu kısa geldi, paçası kısa oldu, düzeltmeye çalıştılar. Erdoğan kendisi için yapılan anayasaya itiraz ediyor. Kendileri için anayasayı, seçim kanunlarını değiştirmek istiyorlar. Seçim barajıyla oynamak istiyorlar. Kaybettiklerini görüyorlar, anketleri görüyorlar, son çare oyunun kurallarını kendi lehlerine değiştirmek istiyorlar.

Evet, Sayın Erdoğan; bir anayasa yapacağız. Bu anayasayı Erdoğan için değil her doğan için yapacağız. Erdoğan’ın keyfinin olduğu zaman değil, milletin anayasayı yapın diye yeni meclisi oluşturduğu zaman yapacağız. O anayasada çevre olacak, kadınlara, engellilere karşı koruyucu, pozitif ayrımcılık maddeleri olacak. O anayasada hukukun üstünlüğü olacak, yargı bağımsızlığı olacak, bağımsız Anayasa Mahkemesi olacak, vicdanına ve hukuka göre karar veren hakimlere teminat olacak, asgari ücretten vergi alınmaması olacak, yeşil ekonomi için sürdürülebilir kalkınma için ülkenin önünü açacak her türlü düzenleme olacak. Ama bir kişinin keyfine istediği gibi yönetsin diye kişiye özel maddeler olmayacak. Yeni yaptığımız anayasada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hepsinin eşit, barış içinde, kardeşçe yaşayabileceği bir toplumsal mutabakat olacak. O anayasayı senin için değil, milletimiz için hep beraber yapacağız.

‘İFTİRA VE HAKARET VARSA, TÜKENMİŞLİĞİ GÖSTERİR’

Devlet Bahçeli, dün yazılı bir açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi’ne iftira ve hakaretlerde bulunuyor. İnsanın dili sürçer ama bir yazılı açıklamada bu kadar iftira ve hakaret varsa, bu tükenmişliği gösterir, bir siyasi partinin ve liderinin savrulduğu yeri gösterir. Onları ciddiye alıp da cevap vermek onlara hak etmediği bir değer vermektir.

Her gün, cumhuriyetin kurucu partisinin adını, ipe sapa gelmez terör örgütleriyle ananlar, şunu bilsinler ki, bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanına IŞİD bombalı minibüs hazırladı, saatler kala yakalandı, PKK kurşun attı, konvoyumuzda şehit oldu. FETÖ darbeye kalkıştığında o Meclis’i açalım diye Cumhuriyet Halk Partisi’nin grup başkanvekili, genel başkanıyla mutabakat halinde bu darbeye direnelim diye AKP’ye ve MHP’ye telefon açtı. Sizlerin cesaret verdiği gözü dönmüşler, genel başkanımıza şehit cenazesinde saldırdı. Bu terör örgütleriyle CHP’nin adını anan hadsizlere söylüyoruz, sizin yaptığınızdan ancak reklamını yaptığınız terör örgütleri mutlu olur. CHP, bir adım geri gitmez, bir kelime susmaz, bir santim eğilmez."

Öne Çıkanlar