CHP'li Özel: Erdoğan'ı yenmek için gün sayıyoruz

CHP'li Özel: Erdoğan'ı yenmek için gün sayıyoruz
Erdoğan'ın adaylığı tartışmasıyla ilgili konuşan CHP'li Özel, "Aday olmasını, onu yenerek dünya siyaset tarihine örnek olacak bir başarıyı göstermek için gün sayıyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez aday olup olmasıyla ilgili hukuki bir tartışma olmadığını söyleyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösterdi ancak "Siyasi tartışma yok" ifadesini kullandı.

Özel, Şentop'un konuya ilişkin olarak "Hukuken bir tartışma yok" açıklamasını hatırlattıktan sonra, "Bal gibi var. Ama hiç ağzınız sulanmasın, siyasi bir tartışma yok .Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın karşımıza çıkmasını ve aday olmasını, onu yenerek  dünya siyaset tarihine örnek olacak bir başarıyı göstermek için gün sayıyoruz.s Beyefendi sağlıklı olsun, beyefendi aday olsun en çok biz istiyoruz, seçimde çatır çatır yenip milletin yüzünü güldüreceğiz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını birinci yüzyılını başlatanlar başlatacak" dedi.

Şentop için "Makale yazacaksa beceriksizliğinin makalesini yazacak" diye konuşan Özel şöyle devam etti:

"Ama biz 'Efendim bu kötü yazılmış metin üzerinden aman aday olamaz'  bu tartışma bilerek yaratılan bir  siyasi mühendislik hesabından başka bir şey değildir. Seçimi kaybetmekte olan Recep Tayyip Erdoğan'a sanki güçlüymüş de rakipleri ondan korkuyormuş anayasanın kötü yazılmış maddesine sığınıyormuş izlenimi yaratmaya çalışanlara kusura bakmayın size bedavadan verilecek mağduriyet edebiyatımız yok."

'MHP ANKETLERDE RABİAYA ULAŞTI, YÜZDE 4'

Özel sözlerinin devamında MHP’ye yüklenİRKEN, "MHP anketlerde 'Rabia'ya ulaştılar, yüzde 4. Vatandaşa bu edilenlere ses çıkarmamanın, tükenmiş bir iktidarı 2015’in 7 Haziran’ından beri suni teneffüsle hayatta tutmanın, vatandaşın ensesinde boza pişiren bir iktidarı ayakta tutmanın  bedeli bu, anketlerde 'Rabia' oldu MHP" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar