CHP'li Öztrak'tan 'Ruhsar Pekcan' sorusuna yanıt: Kediye ciğer emanet etmişler

CHP'li Öztrak'tan 'Ruhsar Pekcan' sorusuna yanıt: Kediye ciğer emanet etmişler
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'Ruhsar Pekcan'ın Emine Erdoğan'ın adını kullanarak vergi ödemeksizin eşya ithali yapmaya çalıştığı' iddialarına yönelik soruya yanıt verdi.

Ruhsar Pekcan için, Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün çalışanlarına 2016 yılında "hakkında müteyakkız olunması" uyarısında bulunduğu bir mail attığı ortaya çıkmıştı. 

Ruhsar Pekcan'ın Ticaret Bakanı olmadan 20 ay önce, Emine Erdoğan'ın adını kullanarak vergi ödemeden eşya ithalatı yapmaya çalıştığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ruhsar Pekcan'ın Emine Erdoğan'ın adını kullanarak vergi ödemeksizin eşya ithali yapmaya çalıştığı" iddialarına yönelik soruya şöyle yanıt verdi:

"Devleti özel sektör gibi yöneteceğiz diye iş başına gelenlerin yaptıklarını görüyoruz. Bu bana şu fıkrayı hatırlatıyor; "kümese bekçi arıyorlarmış, en sonunda tilkiyi beğenmişler. Ne kadar maaş istersin demişler. Tilki gülmekten cevap verememiş." 

Kediye ciğer emanet etmek gibi bir şey. Özel sektör mantığıyla ülkeyi yönetmekten anladıkları bu. Kendilerine çalışan bakanlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar