CHP’li Öztunç: Bir araya gelip bu haramilerden memleketi kurtarmamız lazım

CHP’li Öztunç: Bir araya gelip bu haramilerden memleketi kurtarmamız lazım
'AKP bu memlekete çok büyük kötülük yaptı. Toplumu ikiye böldü, kutuplaştırdı, fakiri fakirleştirdi, kendi yakınındaki üç beş kişiyi daha da zengin etti. Tek dertleri zengin olmaktı.'

Yağmur Kaya


ARTI GERÇEK- Erkek seçim startını Mersin'de "Milletin Sesi" sloganıyla gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İktidara bir kez daha sandık çağrısında bulundu.

37 bin kişilik olan miting alanında 100 binin üzerinde yurttaşın katıldığı ifade edildi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde ellerinde bayraklar ve sloganlarla alana akan kitle, sıklıkla "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı. Muğla'nın Bodrum ve Fethiye ilçelerinden mitinge gelen de vardı, tarımı bırakacağını sıklıkla vurgulayan köylülerde sesini duyurmak için alandaydı.

Serbest kürsü kurularak sıkıntılarını dile getiren yurttaşların konuşmalarının ardından söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkedeki sağlık, eğitim, tarım ve daha birçok sorunu tek tek sıralayarak çözüme kavuşturacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, özellikle kadın cinayetlerine değinerek iktidarın feshettiği İstanbul Sözleşmesi'ne tekrar yürürlüğe koyacaklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası kitle "AKP istifa" sloganı atarak miting sona erdi.

"Hemen seçim, erken seçim" çağrısıyla düzenlenen miting sonrası, mitingin atmosferine dair CHP Genel Başkan Yardımcısı Maraş Milletvekili Ali Öztunç ile konuştuk. Öztunç, mitinge her kesimden yurttaşın katıldığını belirterek, toplumun, iktidarın her alanda yürüttüğü yanlış politikalar yüzünden yoksulluğa mahkûm edildiğini vurguladı.

Partisinin, bu yoksulluğa, yolsuzluğa 'Dur' demek için her kesime mitinge katılmaları yönünde çağrılar yaptığını belirten Öztunç, bu yoksulluğa 'Dur' demenin zaten hep bir arada olmaktan geçtiğini söyledi. Mersin'de düzenlenen mitingle bu bir aradalığın yaşama geçtiğini dile getiren Öztunç, ilerleyen süreçte yapacakları mitinglerle bir aradalığın pekiştirileceğini belirtti.

'HER ALANDA BÜYÜK BİR YOLSUZLUK SÖZ KONUSU'

Halkın bile isteye büyük bir yoksulluğa sürüklendiğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, iktidarın her alanda büyük bir yolsuzluk ve hırsızlık yaptığını söyledi.

Öztunç, "Cumhuriyet tarihinde Mersin'in en büyük miting oldu. Bizim tespitlerimize göre 120 bin civarında insan katıldı. Ama başka kaynaklara göre 100 binin üzerinde bir kitle geldi. Mersin için çok büyük bir rakam. Büyük bir miting oldu. Çukurova Mersin'e aktı. Gayet güzel bir miting oldu.

'MEMLEKET BİZİM MEMLEKET'

Toplumun tüm kesimleri geldi. Bizim çağrımız herkese davetti. Bakıyorsunuz alanda MHP’lilerde vardı; AKP'liler de vardı, HDP’lilerde vardı, İyi Partililer de vardı, CHP'liler de vardı. Toplumun tüm kesimi geldi. Amacımız da buydu zaten. Herkes elinde Türk bayrağıyla olsun el ele olsun... Çünkü memleket bizim memleketimiz ve memleket elden gidiyor. AKP'nin yanlış politikaları yüzünden, yanlış ekonomi politikaları yüzünden. AKP'nin yaptığı bütün yanlışlar yüzünden büyük sıkıntı yaşanıyor. Tüm bu sıkıntıları aşabilmek için bir miting yaptık ve devamını da getireceğiz. Bundan sonra mitinglerimiz sürecek" diye konuştu.

'HER GÜN HER ŞEYE ZAM GELİYOR'

Gün geçtikçe her ürüne, insanların kullandığı tüm araç ve gereçlere zam geldiğini belirten Öztunç, "Herkesin siyasi fikri var. Ama bir yandan da bir gerçek var; ekonomi bozuk. Her gün her şeye zam geliyor. Akaryakıt, doğalgaz, elektrik, yiyecek, içeceğe her şeye zam geliyor. Bir yandan bakıyorsunuz dış politika çok kötü, iç politika çok kötü. Eğitim, sağlık politikaları... Her şey çok kötü gidiyor. Tüm bunlar artık bizim geçmişteki bazı alışkanlıklarımızın, bazı siyasi yarışlarımızı bırakıp bir araya gelmemiz lazım. Ne için? Memleket için. Bir araya gelip bu haramilerden memleketi kurtarmamız lazım. Çünkü her tarafta yolsuzluk yapıyorlar. Her tarafta hırsızlık yapıyorlar. Tek bir dertleri var kendi ceplerini doldurmak. Başka hiçbir dertleri yok. Tayyip Erdoğan ve ekibi şu anda memleketi soymaktan başka bir şey yapmıyor. Bu yüzden bizde; herkesle bir araya gelelim, bir arada olalım istiyoruz ve bunu da gerçekleştiriyoruz" dedi.

'TOPLUM 'AKP'DEN BİZİ KURTARIN' DİYOR'

Öztunç, "Çiftçi, işçi, iş insanı, öğrenci vardı, sanayici buradaydı. (Miting alanında) Toplumun tüm kesimleri vardı. Toplum bir arayış içerisinde. Toplum artık 'AKP iktidarı son buldu ve bizi kurtarın' diyorlar. Halk, 'Artık buradan gitsinler, bunlardan bizi kurtarın' diyorlar. Çünkü AKP bu memlekete çok büyük kötülük yaptı. Toplumu ikiye böldü, kutuplaştırdı, fakiri fakirleştirdi, kendi yakınındaki üç beş kişiyi daha da zengin etti. Tek dertleri zengin olmaktı. Bunu görüyor vatandaş. Bunun içinde çiftçi de, köylü de, işçi de, iş insanı da herkes buradaydı" diye belirtti.

'MİLLET İTTİFAK'IYLA BİRLİKTE'

Öztunç, "Milletin Sesi" sloganıyla önümüzdeki günlerde de mitingler düzenleneceğini ve ekonomik gidişattan rahatsızlık duyan herkesi düzenlenecek mitingde katılma çağrısında bulundu. Öztunç son olarak Millet İttifak'ıyla birlikte devam edeceklerini vurguladı.

Öne Çıkanlar