CHP'li Seyit Torun: Basın demokrasinin dördüncü ayağıdır

CHP'li Seyit Torun: Basın demokrasinin dördüncü ayağıdır
'Basın demokrasinin en önemli unsuru. Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü ayağı ve bu ayak o kadar etkili, o kadar güçlü olmalı ki demokrasi çalışsın, işlesin ve kazanımlarımız artsın.'

Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şubesi, "Yerelden Ulusala Basın" adlı panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AKP’nin iktidara geldiğinde Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında 99. sırada olduğunu, şimdi ise 180 ülke arasında 153. sıraya gerilediğini belirtti. Torun, "ülkemizde 2 bine yakın yerel gazete sayısı 900’lere kadar düştü. Birçoğu da önümüzdeki süreçte ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi.

BASIN DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURU

Panele katılan CHP’li Seyit Torun, basının önemine işaret ederek, "Basın demokrasinin en önemli unsuru. Yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü ayağı ve bu ayak o kadar etkili, o kadar güçlü olmalı ki demokrasi çalışsın, işlesin ve kazanımlarımız artsın" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Türkiye’de basının siyasi iktidarın müdahaleleri sonucunda artık bu niteliğini yitirdiğini söyleyen Torun, "Yerel basın ne kadar güçlüyse orada gelişme de o derece büyüktür. Her geçen gün gelirlerinin azalması, maliyetlerinin yükselmesi ve abone sayılarının düşmesi nedeniyle ciddi bir kan kaybı içindeler. Maalesef ülkemizde 2 bine yakın yerel gazete sayısı 900’lere kadar düştü. Birçoğu da önümüzdeki süreçte ayakta kalma mücadelesi veriyor. Her geçen gün gelirlerinin azalması, maliyetlerinin yükselmesi ve abone sayılarının düşmesi nedeniyle ciddi bir kan kaybı içindeler" diye konuştu. 
 

Öne Çıkanlar