CHP'li Tanju Özcan'dan 2 bin kişi hakkında suç duyurusu

CHP'li Tanju Özcan'dan 2 bin kişi hakkında suç duyurusu
Irkçı söylemiyle tepki çeken CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyadan kendisine hakaret ve küfür ettikleri gerekçesiyle 2 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, mültecilerle ilgili ayrımcı uygulamalara imza atması ve kullandığı söylem sonrası sosyal medyada gösterilen tepkilerli ilgili hukuki girişimde bulundu.

Avukatı aracılığıyla hakaret içerikli paylaşımların tespiti için çalışma başlatan Özcan, 2 bin sosyal medya kullanıcısı hakkında savcılığa başvurdu. Konuyla ilgili avukatına talimat verdiğini belirten Başkan Özcan şöyle konuştu: "Küfre varan, şerefe namusa dokunan hakaretlerle ilgili dava açmasını istedim. Eleştirilere falan değil. O kadar çok eleştiri alıyoruz ki, onlara dava açmadım. Üstelik bunlar troller. Rize'den çıkıyor, Balıkesir’den çıkıyor. Bolu'da yaşayanlar da değil. Binde biri Bolu'dan çıkıyor. Yaklaşık 2 bin kadar kişi tespit edilmiş avukatın verdiği bilgiye göre tam sayısını bilmiyorum. Beni bu yüzden arayanlar oluyor. 'Davanızdan vazgeçer misiniz?' diye."

Öne Çıkanlar