CHP’li Torun: Her belediye başkanımızın kapısı çalınabilir, gülerek karşılayacaklar

CHP’li Torun: Her belediye başkanımızın kapısı çalınabilir, gülerek karşılayacaklar
Torun, Kadıköy ve Maltepe belediyelerine dönük operasyonların ‘algı yönetimi’ olduğunu belirterek, ‘Biz bunlara geçmişten alışkınız’ dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelere yönelik yapılan operasyonlar hakkında konuştu. Torun, belediyelerine yönelik operasyonları 'FETÖ taktiği", "algı operasyonu", "yerel seçim sonuçlarını hazmetmeme" olarak nitelendirdi. Torun, ilçe belediyelerine düzenlenen operasyonların asıl hedefinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu olduğuna ilişkin iddialar hakkında, "Her belediye başkanımızın sabahleyin kapısı çalınabilir. Her belediye başkanımız da gülerek karşılayarak, ‘hoş geldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz’ diyecek. Biz alışkınız; bunlar bizi asla yıldıramaz" ifadelerini kullandı.

‘BAŞLATILAN SORUŞTURMALARDAN HİÇBİR SOMUT DELİL ÇIKMIYOR’

Gazete Duvar’da yer alan habere göre iktidarın seçime giderken ellerindeki tüm hamleleri tükettiğini ifade eden Torun, "Şu anda hiçbir şey yapamayan iktidar gündem değiştirmek için belediyelerimiz üzerinden ‘tavşana bak’ diyor" dedi, şöyle devam etti:

"CİMER şikayetleri üzerinden soruşturma başlatan bir anlayış var karşımızda. Aslında başlatılan soruşturmalardan da hiçbir somut delil çıkmıyor. Kumpaslarla, sahte evraklarla, montajlarla süreci yönetmeye çalışıyorlar. Amaçları gözaltına aldıkları, tutukladıkları kişileri itirafçı yaparak suç bulmaya çalışmak. Günün sonunda o da olmuyor."

‘BELEDİYELERİMİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN SALDIRIYORLAR’

İktidarın asıl sorununun 31 Mart - 23 Haziran seçimlerindeki başarısızlıkları olduğunu kaydeden Torun, "Biz belediyelerimiz üzerinden yaratılmaya çalışılan algı operasyonlarını tanıyoruz. Bu bir FETÖ taktiği. Hâlâ FETÖ’cülerden taktik aldıkları belli. Biz de onlara verecek belediye başkanı da yok belediye de yok. Bizim belediyelerimiz zaten sürekli teftiş halinde. Hâlâ yerel seçim sonuçlarındaki başarısızlıklarının hazımsızlığını yaşıyorlar. O günden bugüne de belediyelerimizi itibarsızlaştırmak için saldırıyorlar" diye konuştu.

‘BİZ ALIŞKINIZ; BUNLAR BİZİ ASLA YILDIRAMAZ’

Torun, ilçe belediyelerine düzenlenen operasyonların asıl hedefinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu olduğuna ilişkin iddiaları da değerlendirdi. Geçtiğimiz yıl Ekrem İmamoğlu hakkında "türbede ellerini arkasından bağlayarak yürümek" suçlamasıyla inceleme başlatıldığını hatırlatan Torun, "Böyle bir anlayışın yarın ne yapacağını ne yapmayacağını bilemeyiz. Bütün yurttaşlarımız iktidarın amacının farkında ama yine de genel merkezdeki hukuk kurulumuz süreci çok yakından takip ediyor. Her belediye başkanımızın sabahleyin kapısı çalınabilir. Her belediye başkanımız da gülerek karşılayarak, ‘hoş geldiniz. Nasıl yardımcı olabiliriz’ diyecek. Biz alışkınız; bunlar bizi asla yıldıramaz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik "Terörle iltisaklı personel çalıştırıldığı" iddiasıyla ocak ayında başlatılan inceleme sonrasında birçok CHP’li belediyeye (Avcılar Belediyesi, Bodrum Belediyesi) çeşitli iddialar ile operasyon düzenlendi. Son olarak Maltepe ve Kadıköy belediyelerinde görevli kişiler hakkında başlatılan rüşvet" soruşturmaları kamuoyunda iktidarın seçim öncesi ‘CHP’li belediyeleri yıpratma amacı taşıyor’ şeklinde yorumlanırken, CHP’li yetkililere göre de bu süreç ‘algı operasyonundan’ ibaret.

CHP, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik incelemesinin ardından ocak ayında Yerel Yönetimler Hukuk Komisyonu kurulmasına karar vermiş, belediyelere olası soruşturma durumlarında ne yapmaları gerektiğini anlatan 9 maddelik metin göndermişti.

CHP’li belediyelere yönelik iktidar kanadından gelecek girişimlere karşı aylar öncesinden hazırlanan CHP, bu süreçte soruşturma başlatılan belediyelere ihtiyaç dahilinde teknik ve hukuki destek veriyor. Aynı zamanda olası soruşturmalara karşı da süreci yakından takip ediyor

Öne Çıkanlar