CHP'den İmamoğlu'nun Karadeniz ziyaretine dair açıklama: Farklı bir anlam yüklememek gerek

CHP'den İmamoğlu'nun Karadeniz ziyaretine dair açıklama: Farklı bir anlam yüklememek gerek
İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz'e yapacağı ziyaretler iktidara yakın medyada ‘adaylık ziyaretleri’ olarak işlenirken, CHP’den 'farklı bir anlam yüklememek gerek' açıklaması geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz illerine yapacağı ziyaretler iktidara yakın medyada ‘adaylık ziyaretleri’ olarak işlenirken, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayram ziyaretine farklı bir anlam yüklememek gerek. Bizim bilgimiz dahilinde" açıklaması geldi. Trabzonlu olan İmamoğlu’nun memleketi ve yakın çevresine yönelik bayram programının aylar öncesinden belirlendiği öğrenildi.

Trabzonlu olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz’e yapacağı bayram ziyareti konusunda partisinin genel merkezini bilgilendirdiği öğrenildi. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bayram ziyaretine farklı bir anlam yüklememek gerek. Bizim bilgimiz dahilinde" dedi. İmamoğlu’nun memleketi Trabzon ve çevre illerdeki programının aylar öncesinden belirlendiği öğrenildi. Ancak özellikle iktidara yaıın medyada bu ziyarete farklı anlamlar yüklenerek "Adaylık ziyaretleri yapıyor" değerlendirmeleri yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ziyaretin çok önceden planlandığını ve bilindiğini dile getirdi.

TRABOZ, RİZE VE ARTVİN’E DE GİDECEK

Cumhuriyet'e konuşan CHP'li Torun, "Buna farklı anlamlar yüklemek, abartmak doğru olmaz. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ben, bu ziyaretlerle ilgili bilgilendirildim. Ben bilgilendirildiğime göre Genel Başkanımızın da mutlaka bilgisi vardır. Memleketine gitmesin mi? Bayramlaşmasın mı? Hiçbir mahzuru yok. Rize’ye de daha öncesinden söz vermişti. Bu yüzden bölgeye gidiyor ve bayramlaşacak."

İmamoğlu, bugün başlayacağı ziyaretler kapsamında Trabzon, Rize ve Artvin’e uğrayacak.

Öte yandan söz konusu şehirlere asılan İmamoğlu afişlerinin ise kaldırıldığı gündeme yansımıştı.

ÇATALCA’DA BAYRAM ZİYARETİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın birinci gününde (dün) yurttaşlarla bir araya gelmiş, , eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Çatalca’nın köylerini ziyaret ederek yurttaşlarla bayramlaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar