CHP'li Torun: Salman'ın görevden alınması Saray operasyonudur

CHP'li Torun: Salman'ın görevden alınması Saray operasyonudur
'Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman'ı sandıkta yıkamadıkları için şimdi hileyle devirmeye çalışıyorlar.'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Seyit Torun açıklamasında, "Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman'ı sandıkta yıkamadıkları için şimdi hileyle devirmeye çalışıyorlar. Vefa başkan ve başkan yardımcımız mahkeme kararı olmadan görevden alınamaz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz ve yok hükmünde ilan ediyoruz" dedi.

Seyit Torun'un Vefa Salman'ın görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

"Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman'ın görevden alınması bir saray operasyonudur. Sarayın kendi belediye başkanlarını bile kimi zaman korkutarak, kimi zaman tehdit ederek, ağlatarak  görevden aldığını hatırlayalım. Saray tüm iktidarı ve tüm yetkiyi tek elde toplamak için milli iradeyi ve halkın oyunu yok saymaktadır.

Bir yandan muhalefet belediyelerine kayyum atıyorlar, diğer yandan belediyelere icra göndererek devletin bütün kaynaklarını onlara kapatarak, tehdit ederek bir şekilde başkanların AKP'ye geçmesi için uğraşıyorlar.

Yetmezse uyduruk sebeplerle görevden almaya başladılar. Görevdeki başkanlarımızın tüm yetkilerini tuhaf düzenleme ile elinden almak istiyorlar. Bunlar tek elden saraydan yönetilen beyhude çabalardır ve hukukla bir ilgisi bulunmamaktadır.

Saray, seçimle kazanamadığını tehditle almaya çalışıyor. Milli irade ile gerçekleştiremediğini hukuk dışı güç kullanarak elde etmeye çalışıyor. Vatandaşımız her şeyin farkında. 31 Mart'tan ders almamışlar ki yine illegal yollarla ve demokrasi dışı uygulamalarla belediyelerin üzerine ciddi bir baskı uyguluyorlar.

Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman'ı sandıkta yıkamadıkları için şimdi hileyle devirmeye çalışıyorlar. Vefa başkan ve başkan yardımcımız mahkeme kararı olmadan görevden alınamaz. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz ve yok hükmünde ilan ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar