CHP'li üç vekil istifa etti

CHP'li üç vekil istifa etti
CHP milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Özcan Özel, Hüseyin Aksoy istifalarını kamuoyuna sundu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, partilerinden istifa etti. CHP'de istifa edeceği ve Muharrem İnce'nin partisine geçeceği iddia edilen üç vekil bugün yapılan ortak açıklama ile istifalarını duyurdu.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi TBMM Basın Odası'nda istifalara ilişkin açıklama yaptı. Çelebi ile birlikte hareket eden Aksoy ve Özel de açıklamaya katıldı. 

Çelebi'nin açıklamaları şöyle oldu:

CHP yöneticileri yanlışları düzeltmektense bende bozguncu bir ruh görmüşlerdir. Emperyalizme diz çöktürmüş CHP’den milli konularda kekeleyen CHP’ye geldik. Atatürk demekten çekinenleri el üstünde tutan CHP’ye geldik. Başka partileri parlatan CHP'ye geldik. Yabancılardan demokrasi dilenen CHP'ye geldik. Atatürk demekten imtina eden CHP'ye geldik. HDP yönetimine ses çıkaramayan CHP'ye geldik. Kumpaslarla dizayn edilen kurultaylara, aklına istifa gelmeyen makam sevicilerin olduğu CHP'ye geldik. Abdullah Gül ve türevlerine bel bağlayan CHP'ye geldik. HDP'nin dizinin dibinde iktidarı arayan CHP'ye geldik. 

'YANIYORUM ÖYLEYSE VARIM'

Silivri'de teslim olmadım şimdi de olmuyorum. O zaman tehditlere boyun eğmedim şimdi de eğmiyorum. Yanlışları görüp susabilirdim. Bunu size yapamam. Bunu kendime yapamam.  Cumhuriyetimize ve milletimize bunu yapamazdım. Bize halkın kalbine kazınmak yeter. CHP içerisinde çok güzel insanlar tanıdım. CHP'nin 6 okunu, cumhuriyetin ateşini görmek beni evimde yuvamda hissetirdi. Beni onca çarpıklığa susmak için vekil tayin etmediniz. Tarafım 29 Ekim ruhudur. 10 Aralık ve kurukçularının zihniyeti değil. Sönerek yok olmayacağım. Yanıyorum öyleyse varım. Hakkınızı helal edin. Partiden istifa ediyorum. Saygılarımla.

ÖZEL ÖNERİLERİNİ SIRALADI

Yalova Milletvekili Özcan Özel de "Önerilerimiz sırasıyla; Atatürk ile sorunu olanların görevden alınması, ‘10 Aralık hareketine’ geçit verilmemesi, büyük CHP için birliğin sağlanması. Birinci parti olması için çaba harcanması. HDP yönetimiyle sınır koyulması. Kurucu değerler ile 10 Aralık tarihli mektubumuzu değerlendirilmesi. Önerilerimize hiçbir yanıt gelmemesiyle bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Ben partimin içinde kalarak güzel ülkemin eline, beline diline sahip çıktım. 25 yılı aşkın süredir, CHP’nin iktidar olması için var gücümle çalıştım. Israrlarımıza rağmen birlikteliği sağlayamadık. Partimizden istifa ediyorum" diye konuştu.

'DÜŞÜNCELERİMİZ CİDDİYE ALINMADI'

Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, "Düşüncelerimiz hiç ciddiye alınmadı. 8 Aralık 2020’de HDP hariç tüm grupların alkışladığı bir konuşmayla uyardım. ‘Ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak ve iktidarı alabilmek için değil, tek çıkar yol Türk Milleti ittifakıdır’ dedim. Karabük milletvekili olarak halkımızın tümüne saygı ve sevgilerimizi sunuyorum" diyerek istifa ettiğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Mehmet Ali Çelebi ile Hüseyin Avni Aksoy, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’na CHP yönetimine ilişkin eleştirilerini üç sayfalık bir mektup göndererek eleştirmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz salı günü grup toplantısının ardından Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ile Yalova Milletvekili Özcan Özel'i makamında kabul etmiş, Mehmet Ali Çelebi, "istifa edecek misiniz" sorusuna "hayır" yanıtı vermiş ve "Daha önce partimizin iktidara gelebilmesi için söylediğimiz şeyler vardı mektupta, görüş ve önerilerimizi burada kendisiyle bizzat görüştük, ifade ettik o kadar" diye eklemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar