CHP'li vekilden Bakan Kasapoğlu'na 'İşsizlik ve Mutsuzluk Oscarı'

CHP'li vekilden Bakan Kasapoğlu'na 'İşsizlik ve Mutsuzluk Oscarı'
CHP'li Aysu Bankoğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanına giderek, 'İşsizlik ve Mutsuzluk Oscarı' olarak nitelendirdiği heykeli verdi.

Meclis’te 2020 bütçe görüşmeleri sürerken muhalefet partisi milletvekilleri tepkilerini farklı eylemlerle dile getirmeyi sürdürüyor.

Bugün gerçekleştirilen Tarım ve Orman Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmelerine meclis kürsüsünde konuşmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na yönelik protestosuyla CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu damgasını vurdu.

'SÜPER MARKET AÇAR GİBİ ÜNİVERSİTE AÇMAKLA GELDİĞİMİZ NOKTA BELLİ'

Görüşme esnasındaki konuşmasında, özel üniversitelerin neden olduğu krizleri hatırlatan Bankoğlu, "Süpermarket açar gibi üniversite açarak ülkeyi getirdiğiniz hal belli. Gençler kendini mutsuz, umutsuz, daha da kötüsü baskı altında hissediyor. Sonuçsa beyin göçü. Her ne kadar bu kürsüden bunu daha önce de sayın bakanınız da reddetmiş olsa da gidiyorlar değerli arkadaşlar, hem de geri dönmemek üzere gidiyorlar" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANINA 'İŞSİZLİK VE MUTSUZLUK OSCAR'I' VERDİ

Konuşmanın ardından kürsüden inerek Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun oturduğu sıraya giden CHP'li vekil Bankoğlu, elindeki 'İşsizlik ve Mutsuzluk Oscarı' olarak nitelendirdiği Oscar heykelini masasına bıraktı.

Heykelciği eline alan Bakan Kasapoğlu, heykeli bir müddet inceledikten sonra arka sırada oturan hükümet temsilcilerine gösterdi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar