İktidarın 'yerli ve milli' projelerinin garanti ücretlerine ABD enflasyonu ayarı

İktidarın 'yerli ve milli' projelerinin garanti ücretlerine ABD enflasyonu ayarı
Yavuzyılmaz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü araç geçiş ücretleri belirlenirken ABD tüketici fiyatları endeksindeki artış oranının hesaplamaya dahil edildiğini açıkladı.

CHP Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay 2020 Yılı Karayolları Genel Müdürlüğü Taslak Raporu’nda Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ile ilgili bir detayı açıkladı.

Yavuzyılmaz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü araç geçiş ücretleri belirlenirken Amerikan tüketici fiyatları endeksindeki artış oranının da hesaplamaya dahil edildiğini belirtti. CHP’li Yavuzyılmaz, Sayıştay 2020 Yılı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Sayıştay Taslak Raporu’nda yer alan bulgunun, yayınlanan Sayıştay Raporu’ndan sansürlenerek çıkarıldığını da vurguladı.

Öte yandan Yavuzyılmaz, Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu araç geçiş ücreti belirlenirken ise, Avrupa Birliği harmonize tüketici fiyat endeksindeki artış oranının hesaplamaya dahil edildiğini belgelediklerini açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Yavuzyılmaz, "Yerlilik ve millilik nutukları atan AK Parti’nin, Yavuz Sultan Selim Köprüsü araç geçiş ücretleri belirlenirken; Amerikan tüketici fiyatları endeksindeki artış oranını da hesaplamaya dahil ettiğini tespit ettik. İşte belgesi" ifadelerini kullandı.

DOLAR BAZLI ÖDEMEDE FAİZ

Öte yandan Yavuzyılmaz, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Osmangazi Köprüsü projesinde dolar bazlı garanti ödemelerinin gecikmesi halinde, şirkete kur farkına ilave olarak faiz de ödeneceğini tespit ettiklerini söylemişti. 

Osmangazi Köprüsü'nde Hazine, geçmeyen her araç için firmaya 35 dolar + KDV yani 37.8 dolar ödeme yapıyor.

Öne Çıkanlar