CHP'nin Levent Gültekin söyleşisi engellendi

CHP'nin Levent Gültekin söyleşisi engellendi
CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın Haydarpaşa Lisesi'nde düzenleyeceği yazar Levent Gültekin'in 'Yeni Seçim İttifakı' konulu söyleşisi okul idaresi tarafından iptal edildi.

HABER MERKEZİ - CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın 31 Mart'ta Haydarpaşa Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenmeyi planlanladığı gazeteci-yazar Levent Gültekin'in 'Yeni Seçim İttifakı' konulu söyleşisi okul idaresinin kararıyla iptal edildi.

Cumhuriyet'ten Onur Şahin'in aktardığı haberde, Okul Aile Birliği imzalı iptal yazısında söyleşinin iptal edilme kararı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihlerinin değişliğişmesiyle gerekçelendirilirken, CHP'den siyasi baskı nedeniyle etkinliğin iptal edildiği açıklaması yapıldı.

'SİYASİ BASKI YAPILDIĞINA DAİR BİLGİMİZ VAR'

Söyleşi için ilk başvuruyu 5 Mart tarihinde yaptıklarını gösteren bir belge yayınlayan CHP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin İlbeyli, salonun kiralamanması için başvuru yaptıklarında AÖL sınavlarının tarihlerinin değiştiğinin bilindiğini söyledi:

"3 Mart tarihinde sınav tarihleri değişti. Biz 5 Mart'ta başvurumuzu yaptık. Salonun parasını ödediğimiz tarih ise 16 Mart. Biz etkinliği daha erken saatlerde yapmak istiyorduk ama sınav gerekçesiyle okul müdürü en erken 20:30 da salonu verebileceklerini söyledi. Bütün bu detayları okulla konuşmuştuk. Ayrıca iptal edilmeden önce de okula baskı yapıldığına dair bilgimiz var."

Öne Çıkanlar