CHP'nin medyada 'kırmızı çizgileri': Önce izin alınmalı

CHP'nin medyada 'kırmızı çizgileri': Önce izin alınmalı
CHP'de milletvekillerinin vereceği röportajların kuralları belirlendi.

HABER MERKEZİ- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun partililere yönelik yaptığı ,izin almadan medya organlarına açıklama yapılmaması yönündeki uyarısının ardından parti yönetimi medya konusundaki kırmızı çizgiler belirlendi.

İklim Öngel'in Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, milletvekili ve parti meclisi (PM) üyelerine gönderilen 'Medya Tutum' belgesinde, parti içi sorunların medya önünde tartışılmasına yasak getirildi.

Gazeteci kökenli milletvekillerinden Tuncay Özkan’a bağlı olan CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı, milletvekili ve PM üyelerine 'medya tutum belgesi' hazırladı. Sıkıntıların önüne geçebilmek için birçok önlemin yer aldığı belgede partililere yönelik sert talimatlar bulunuyor. "Amaç, her arkadaşımızın medyada daha çok yer almasını ve partimizin sesinin daha güçlü duyulmasını sağlamak" denen tutum belgesinde sıralanan talimatlar şöyle:

-Medya ve kamuoyu önüne çıkacak partimiz CHP üyeleri ile yönetici ve seçilmiş kişileri, 'stratejik' önemdeki konular hakkında şahsi görüş ve kanaatlerini açıklayamaz. Anlık sorularla muhatap olsalar dahi PM’den geçmemiş, genel başkan, parti sözcüsü, MYK üyeleri, TBMM Grup Başkanvekillerince açıklanmamış stratejik açıklamalardan kaçınırlar.

-Medyaya çıkmadan önce izin alınmalı. Milletvekilleri nöbetçi grup başkanvekillerine, PM üyeleri de basından sorumlu genel başkan yardımcılığına bilgi verir ve parti politikasına ilişkin bilgi talep eder.
Uzmanlık alanı doğrultusunda programlara konuk olunmalı.

-Programda tüm konuklar veya temsil edilen partiler arası denklik vazgeçilmez unsurumuz olmalı. Gazete röportajları için de hangi sayfada, sayfanın neresinde ne kadar alan alacağı ile ilgili bilgi alınmalıdır.

Öne Çıkanlar