CHP: Siyasetin nezaket işi olduğunu Erdoğan'a öğretemedik

CHP: Siyasetin nezaket işi olduğunu Erdoğan'a öğretemedik
'AK Parti yöneticileriyle bu kamp için tam 3 defa görüştük.'

ARTI GERÇEK - CHP Grup Başkanvekili Altay, "Siyasetin bir nezaket işi olduğunu AK Parti'ye ve Erdoğan'a öğretemedilk." dedi.

CHP'li Altay, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşma saatinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşacağı saate denk getirilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin Bolu'da 4-5 Ekim'de Bolu'da kamp yapacaklarını duyurmalarının ardından AKP'nin de aynı tarihte kamp kurmasının bir sıkıntı teşkil etmediğini ancak genel başkanların konuşmalarının aynı saate getirilmesine tepki gösterdi. 

AKP'li yöneticilerinden kendisine Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun konuşmasın aynı saate gelmeyeceği bilgisini aldığını söyleyen Altay, ancak bugün yaşanan durumda söylenenden başka bir durum gerçekleştiğini kaydetti. 

AKP'ye tepki gösteren Altay'ın açıklamasının bir kısmı şöyle:

"Siyasetin bir nezaket işi olduğunu AK Parti'ye ve Erdoğan'a öğretemedik. AK Parti yöneticileriyle bu kamp için tam 3 defa görüştük. Tarihler çakıştığı için sayın genel başkanların basına açık konuşmaların örtüşmemesi noktasında bizim her türlü özveriyle hazır oldugumuzu bahisle onların saatini alıp bizim saatimizle uyarlamak için AK Parti Grup Başkan vekliyle temas ettim.

Ancak AK Parti yöneticisinin Erdoğan'ın 10:45'te en erken 10:30'da konuşma yapacağını söyledi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 10:00'da konuşmaya başlamasından sonra Erdoğan üç dakika sonra konuşmaya başladı. Dün Bahçeli'nin bugün Erdoğan'ın yaptığını baktığımızda siyasi ahlak kalmamıştır."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar