CHP kanun teklifi verdi: Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çekilsin

CHP kanun teklifi verdi: Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyine çekilsin
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için dini bayramlarda verilen ikramiyelerin bin 100 TL’den asgari ücret düzeyine çıkarılması için kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler için dini bayramlarda verilen iki ikramiyenin bin 100 TL den 4 bin 253 TL'ye çıkarılması için kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle bu ikramiyelerin verilmeye başlandığını hatırlatan Gürer, "Ülkemizde emekli olmak da sonrasındaki yaşam da AKP’nin uygulamaları yüzünden ciddi soruna dönüştü. Bayram emekli ikramiyesi kamu, özel kurum fark etmeksizin her emekli için uygulanmalıdır" diye belirtti.

Sözcü'nün haberine göre "Emeklilerin en azından bayramdan bayrama yüzlerini güldürecek bir düzenleme yapılsın" teklifini sunan Gürer, şunları kaydetti: "Bayramda torunlarına harçlık verecek bir ekonomik güce erişsinler. Bugün en düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira olarak belirlendi. Eğer 2018 yılında AKP katsayı düzenlemesini emeklilerin aleyhine yapmasaydı, bugün en düşük emekli aylığı asgari ücret olacaktı. Kanun teklifi görüşülüp bir an önce emekli bayram ikramiyesi düzenlenebilir."

Öne Çıkanlar