CHP Urla için toplandı

CHP Urla için toplandı
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na Urla’da yaşanan süreçle ilgili bilgiler verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya geldi.

İl Başkanı Yücel’in Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanması ve sonradan görevden alınarak yerine kayyım atanmasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na sürecin bilgilerini sunduğu öğrenildi.

1 saat süren görüşmede ayrıca Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Seyit Torun, Muharrem Erkek’in ve İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ile Sevda Erdan Kılıç’ın yer aldığı öğrenildi.

Yaşananların tüm yönüyle masaya yatırıldığı ve CHP’lilerin yeni süreci dikkatle götürecekleri aktarıldı. İlk olarak tutuklama kararına itiraz yapılacağı belirtildi. Hukuki mücadelenin sürdürüleceği ifade edildi.

Genel merkezin hukuki süreci yakından takip edeceği aktarılırken, yöneticilerin 31 Mart yerel seçimlerinde sandığa yansımış olan CHP’li seçmen iradesinin korunması noktasında hassasiyetle hareket edeceği vurgulandı.

Bu kapsamda CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbudur’un kayyım olarak atan Önder Can ile görüşme yaptığı da belirtildi. İlerleyen günlerde CHP tarafından net adımlar atılacağı da öğrenildi.

Başkent zirvesi ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapan Yücel, "Burada Urla halkının bir iradesi var. Seçilmiş belediye başkanı ve 20 tane CHP'li meclis üyesi var. Belediye başkanı tutuklandı, cezaevinde. Bununla ilgili hukuk mücadelesi ayrı bir şeydir. Urla Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olduğunu unutmadan iradeyi sürece yansıtacağız" dedi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar