CHP, Van'da iki köylünün helikopterden atılmasını Meclis gündemine taşıdı

CHP, Van'da iki köylünün helikopterden atılmasını Meclis gündemine taşıdı
CHP'li Gülizar Biçer Karaca, iki yurttaşın işkence görerek helikopter atıldığı olaya ilişkin önerge verdi.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Van'da operasyona çıkan askerler tarafından işkence gören ve helikopterden atılan Servet Turgut ve Osman Şiban’ı Meclis gündemine taşıdı.

Van'ın Çatak ilçesinde operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkence gören ve hastane raporlarında helikopterden atıldıkları ortaya çıkan Servet Turgut ve Osman Şiban'ın tedavisi devam ediyor. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, iki yurttaşın maruz kaldığı işkenceye ilişkin Meclis Başkanlığı'na önerge sundu. 

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün işkence raporunu hatırlatan Karaca, olayın araştırılmasını ve sorumluların yargılanmasını istedi.

 

Önergede, işkence ve helikopterden atılma iddialarının çok ciddi iddialar olduğunu belirten Gülizar Biçer Karaca, "İşkence ve kötü muameleye ilişkin iddialar hızlı, etkin, tarafsız bir şekilde soruşturulmalıdır. Sorumlular da cezalandırılmalıdır. İşkence yasağının uygulanması ancak ve ancak cezasızlık kültüründen vazgeçerek olur" dedi. 

'MEVZUATIN EKSİKSİZ UYGULANMASI SAĞLANMALI'

Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni en çok ihlal eden Avrupa Konseyi üyesi devlet olma rekorunu koruduğunu vurgulayan Karaca, şunları kaydetti:

"Son günlerde gündemde önemli bir yer tutan iki vatandaşımızın işkenceye uğradığı iddialarının Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında kurulacak araştırma komisyonu ile araştırılmalıdır. İşkencenin hiçbir türlüsü kabul edilemez ve cezasız bırakılamaz. Kurulacak komisyon işkence yasağını düzenleyen mevzuatın eksiksiz uygulanması da sağlamalı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar