Chrome, siber saldırılar için 'Acil Durum Güvenlik Güncellemesi' Yayınladı

Chrome, siber saldırılar için  'Acil Durum Güvenlik Güncellemesi' Yayınladı
Google Chrome'un artan siber saldırılara karşı 'acil durum güvenlik güncellemesi' yayınladı. Saldırılardan korunmak isteyen kullanıcıların mutlaka indirmesi gerekiyor.

Tüm dünyada en çok tercih edilen internet tarayıcılarından biri olan ve 3,2 milyar kullanıcısı bulunan Chrome, siber saldırılardan kullanıcılarını korumak amacıyla bir 'acil durum güvenlik güncellemesi' yayınladı.

Son günlerde artan siber saldırılara maruz kalan Chrome, şirket kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için yeni önlemler almaya başladı. Bu önlemler doğrultusunda bir ‘acil durum’ güvenlik güncellemesi yayınlandı.

Chrome kullanıcılarının saldırılardan korunmak için bu güncellemeyi mutlaka indirmesi gerekiyor.

Chrome’un tek bir güvenlik açığından faydalanılarak gerçekleştirilen bu saldırılardan korunmaları için kullanıcıların bu güncellemeyi mutlaka yapmaları gerekiyor. 99.0.4844.84 sürümüne yönelik CVE-2022-1096 acil durum güncellemesinin yayınlanmasının ardından şirket, bu saldırıların ciddiyetinin farkında olduklarını açıkladı. Chrome kullanıcılarının bu güncellemeyi en kısa sürede yapması gerekiyor.

NASIL YAPILIR?

İlk olarak Google Chrome’u açtıktan sonra ekranınızın sağ üstünde yer alan  üç noktaya tıklayarak Ayarlar’a gidin ve açılan ekranın sol tarafında en altta yer alan ‘Chrome Hakkında’ seçeneğine tıklayın (Bazı Chrome sürümlerin Chrome Hakkında menüsü 'Yardım' seçeneğinin altında görünebilir). Eğer güncelleme hazırsa bu seçeneğe tıkladıktan sonra tarayıcınız otomatik olarak indirmeye başlayacaktır. Güncellemeyi yükledikten sonra ise 'Yeniden Başlat' seçeneğine tıklayarak tarayıcınızı kapatıp açmanız gerekiyor aksi takdirde güncelleme etkinleştirilemez. 

Güncellemenin herkese açılması birkaç gün sürebilir, bu yüzden sizin ekranınızda bir güncelleme yoksa bir süre bekledikten sonra tekrar kontrol edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar