Cihangir İslam: Aldığımız duyumlara göre bazı bakanlar YSK'yı arıyor

Cihangir İslam: Aldığımız duyumlara göre bazı bakanlar YSK'yı arıyor
Cihangir İslam, 'Şu anda aldığımız duyumlar seçimde aktif rol oynayan bazı bakanların YSK üyelerini aradığı şeklinde' diye konuştu.

Yerel seçimler sonrası Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) HDP'li belediye başkanları ve İstanbul'da oyların yeniden sayılması hakkında verdiği kararları değerlendiren Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, bazı bakanların İstanbul seçimi için YSK üyelerini aradığı yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. 

"Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle" programına katılan Cihangir İslam, "Şu anda aldığımız duyumlar seçimde aktif rol oynayan bazı bakanların YSK üyelerini aradığı şeklinde" dedi. İslam, "YSK İstanbul'da bütün ilçelerin tekrar sayılmasını reddetmekle hukuka uygun bir karar vermiştir. YSK hukukun içinde kalarak kendi kararlarını almaya devam etmeli. Dışarıyla irtibatı kesmeli" diye konuştu.

KHK ile binlerce kişinin çeşitli haklardan mahrum edildiğini şimdi de seçilme haklarının ellerinden alındığını söyleyen İslam, "Yürütmenin kararları baz olarak alınıyor, bu karar mahkemeye de götürülemiyor. Yüksek yargının verecebileceği kararı yürütme vermiş oluyor. Millet bu insanları seçmiş, siz yürütmenin kararını dikkate alıp belediye başkanlığını engelliyorsunuz. Türkiye acilen bu durumdan çıkmalı, mazbatalar başkanlara verilmelidir" dedi.

AKP'nin İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi konusundaki itirazlarına ilişkin ortaya konulmuş ikna edici, hileyi çağrıştıracak kanıtların bulunmadığını belirten İslam, "Büyükçekmece olayında da insanları ikna edecek bir kanıt göremedim. İstanbul seçimleri bitmiştir. Kazanan Sayın İmamoğlu'dur"dedi. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar