Çilem Doğan'dan mesaj: Bir şey beklemediğimiz erkek adalet yine bizi yanıltmadı

Çilem Doğan'dan mesaj: Bir şey beklemediğimiz erkek adalet yine bizi yanıltmadı
Çilem Doğan, kadınlara yazdığı mektupta 'Bir şey beklemediğimiz erkek adalet yine bizi yanıltmadı. Mücadeleye devam' dedi.

Adana'da kendisine sistematik şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan Hasan Karabulut'u 2015 yılında özsavunmada bulunarak öldüren Çilem Doğan'ın 15 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Bu kararla yeniden cezaevine girecek olan Doğan, kadınlara mektup yazarak şunları belirtti: 

"15 yıl cezayı onayarak, Çilem Doğan’ı hapsetmediniz. Siz 8 yaşındaki bir çocuğu ve dünyadaki bütün kadınları hapsettiniz. 

Erkek adaletten bir şey beklemedik, beklemiyoruz. Yine bizi yanıltmadı.

Biz kadınlar ‘Kirpiğimiz yere düşmesin’ diye omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz.

Kızım ‘Mira Su’ siz kadınlara emanet.

Kadın mücadelesi kazanacak.

Bütün kadınları dayanışmasının sıcaklığıyla kucaklıyorum…"

NE OLMUŞTU?

Adana'da evlendikten iki yıl sonra Hasan Karabulut tarafından fuhşa zorlanan ve şiddet gören Çilem Doğan, kendisini öldürmek isteyen Karabulut’a karşı 2015 yılında özsavunmada bulundu. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Doğan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "tahrik ve iyi hal indirimi" ile oy çokluğuyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından avukatlarının adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi yönünde talepte bulunması üzerine mahkeme, 20 Haziran 2016 tarihinde 50 bin TL kefaletle Doğan’ın tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından dosya Yargıtay’a taşındı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, bugün görülen ikinci duruşmada yerel mahkemenin Doğan hakkında verdiği 15 yıl hapis cezasını onadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar