Çin'de gayrimenkul krizi: Bir şirket daha borç açıklaması yaptı

Çin'de gayrimenkul krizi: Bir şirket daha borç açıklaması yaptı
Çin'de gayrimenkul krizi devam ederken Fantasia isimli bir şirket vadesi gelen tahvil ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu.

Dev gayrimenkul şirketi China Evergrande Group’un yaşadığı borç skandalından sonra kriz büyüyerek diğer emlak şirketlerine sıçramaya devam ediyor.

Çin'de borç krizine son eklenen isim de emlak şirketi Fantasia Holdings Group Co. oldu. Fantasia'nın 4 Ekim'de vadesi gelen 206 milyon dolarlık borcunu ödeyemediğini açıklandı. Dolar cinsi tahvili için ödeme gününü  kaçıran Fantasia, yaptığı açıklamada vadesi dolan 205,7 milyon dolartutarında tahvilin geri ödemesini gerçekleştirmediğini duyurdu. 

TAHVİL FAİZLERİNDE 10 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Çin'de son 10 yılın en yüksek seviyelerine tırmanan tahvil faizlerinin de etkisiyle Evergrande şu anda dünyanın en borçlu emlak gelişme şirketi konumunda.

Yeniden yapılandırma çalışması da Çin'deki gayrimenkul piyasasındaki korkuyu ortadan kaldıramıyor. Yaşanan bu durum krizin piyasaya genel olarak yayılacağı endişelerini arttırıyor. 

Bununla birlikte konut piyasasındaki durumlarla ilgili alınan tedbirlerinse satışların azalmasına sebep olduğu aktarılıyor.

Son günlerde birçok emlak şirketinin bu sorunla boğuştuğu kaydedilirken, içlerinden Sinic Holdings Group Co., iki lokal faiz ödemesini kaçırmasının ardından, borçlarının bazılarının geri ödemesi talebi ile karşılaştığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar