Çin'de koronavirüs önlemi: Bambu Fareleri'nin yenmesi yasaklandı

Çin'de koronavirüs önlemi: Bambu Fareleri'nin yenmesi yasaklandı
Bambu Fareleri, salgının başladığı Çin’de en çok tüketilen vahşi hayvanlar arasında yer alıyor.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının ilk olarak başladığı Çin’de hastalığın pandemiye dönüşmesinin ardından bazı yasaklar da geldi. Pekin yönetimi yarasalardan bulaştığı değerlendirilen virüs salgınından önce Çinliler'in çok sık yediği ve "besleyici" olduğuna inanılan Bambu Fareleri'nin tüketimini yasakladı.

İngiltere medyasında yer alan habere göre, Çin’de yetiştiriciliğinin yaygın olan Bambu Fareleri’nin boyları 50 santimetreye, ağırlıkları da 11 kilograma kadar ulaşabiliyor. Koronavirüsten önce ise bu fareler canlı olarak 1000 Yuan'a (980 Türk lirası), pişmiş olarak da 280 Yuan’a (274 Türk lirası) satılıyordu.

DSÖ'DEN ÇİN'E ŞARTLI ONAY

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, vahşi hayvan pazarlarının yalnızca gerekli koşulların sağlaması durumunda yeniden açılması gerektiğini söyledi. Yeni virüslerin yüzde 70'inin hayvanlardan insanlara bulaştığının tahmin edildiğini kaydeden Ghebreyesus, yaşanacak başka salgınları önlemek için pazarlarda vahşi hayvan satışının düzenlenmesi gerektiğini dile getirmişti.

1 MAYIS’TA KEDİ VE KÖPEK SATIŞI YASAKLANACAK

Covid-19 salgının başladığı Çin’in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs’ta yasaklanıyor. Alınan yasak kararının ardından kent, kedi ve köpek eti tüketiminin yasak olduğu Çin’deki ilk kent olacak. (DHA)

Öne Çıkanlar