Ciner Grubu, 120 milyon dolara dört kuru yük gemisi sipariş etti

Ciner Grubu, 120 milyon dolara dört kuru yük gemisi sipariş etti
Ciner Grubu bünyesindeki Ciner Denizcilik, dört adet Ultramax Bulker kuru yük gemisi siparişi verdi. Gemilerin toplam yatırım tutarının 120 milyon doları aştığı kaydedildi.

Türkiye'nin en büyük armatörlük firmalarından biri olan Ciner Group bünyesindeki Ciner Denizcilik, Çin'in New Dayang Tersanesi'ne her biri 30 milyon dolar bedelle dört adet Ultramax Bulker gemi siparişi verdi.

Dökmece ve kuruyük gemilerinde gelir kaleminin üst düzeye yükselmesi, gemi siparişlerinde artışa neden oldu. Türkiye'nin en büyük armatörlük firmalarından biri olan Ciner Denizcilik, Çin'in New Dayang Tersanesi'ne dört adet Ultramax Bulker gemi siparişi verdi.

Deniz Haber Ajansı'nın haberine göre, her biri 64 bin DWT taşıma kapasitesine sahip olacak Ultramax Bulker gemilerinin, 2024 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi bekleniyor.

Aynı kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Ciner Denizcilik, Çin'in New Dayang  Tersanesi'ne sipariş ettiği dört adet Ultramax Bulker gemileri için, toplamda 120 milyon dolar ödeme yapacağı kaydedildi.

Öte yandan, Dünya gazetesinde yer alan habere göre, geçen haftalarda yeni gemi yatırımıyla tanker piyasasına giriş yapan Bekmezci ailesi, kuru yük filosunu da büyütüyor. Gruba bağlı Beks Denizcilik, son olarak filosuna yeni bir supramax gemi ekledi. İngiliz Tradewinds'in haberine göre; son alınan gemi Beks'in bu yıl aldığı üçüncü supramax oldu.

Kuru yük gemilerin navlunlarını takip eden Baltık Kuru Yük Endeksi (BDI), yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Bu ay, son 11 yılın en yüksek seviyelerini gören endeks, dün de 4 bin 200 puanı aşarak rekor tazeledi. Böylece BDI’de son bir yıldaki artış yüzde 227’yi aştı.

Öne Çıkanlar