Cinsel istismar suçundan yargılanan öğretmenin tutuklanması talebi reddedildi

Cinsel istismar suçundan yargılanan öğretmenin tutuklanması talebi reddedildi
Suçlamaları reddeden erkek, 2Ben basit bir beden öğretmeniyim' savunmasında bulundu.

Kartal'da bulunan özel okulda 5 yaşındaki öğrenciyi cinsel istismara maruz bıraktığı suçlamasıyla yargılanan yüzme öğretmeni S.A.'nın tutuklanması talebi reddedildi. 

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık S.A. ve avukatları ile cinsel istismara maruz bırakıldığı belirtilen çocuğun avukatları hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, mağdur çocuğun beyanlarını ve pedagog ifadelerini yineledi. Savcı, mağdurun yaşı göz önüne alındığında yaşamadığı bir olayı hiç yoktan uydurmasının mümkün görünmediğini ve yine yaşına göre sebepsiz yere birini suçlama bilincinin de olmayacağını gibi hususları değerlendirdiğini belirtti. 

30 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcı sanık S.A.'nın "12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı", "Çocuğa karşı cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 18 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca mütalaasında sanığın tutuklanmasını talep etti.  Şikayetçi avukatları mütalaanın ardından sanığın cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı da mütalaayı kabul etmediğini belirterek savunma hazırlamak için süre istedi.

'BEN BASİT BİR BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİYİM' SAVUNMADI

Mütalaaya karşı sözü sorulan sanık S.A. "Mütalaayı kabul etmiyorum. Ben basit bir beden eğitimi öğretmeniyim. Çocukla herhangi bir yalnız kalmam gibi bir durum söz konusu değildir. Bir sürü öğrencim ve kendi evladım vardır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuklama talebinin reddine karar verilmesini ve hakkımda beraat kararı verilmesini talep ederim" diye konuştu.

TUTUKLAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık hakkında verilen adli kontrol talebinin devamına karar vererek, mütalaaya karşı sanık avukatının savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, yüzme öğretmeni olan S.A.'nın 5 yaşındaki öğrencisini cinsel istismara maruz bıraktığı ve çocuğu alıkoyduğu belirtiliyor.

İddianamede sanık S.A.'nın "12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı" ve "12 yaşından küçük çocuğu hürriyetinden yoksun kılınması" suçlarından 9 yıl 6 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. 

Öne Çıkanlar