Çıplak aramayı kabul etmeyen epilepsi hastası tutukluya darp ve soruşturma

Çıplak aramayı kabul etmeyen epilepsi hastası tutukluya darp ve soruşturma
Bafra Cezaevi'ne sevk edilen epilepsi hastası Selami Keleş, çıplak aramayı kabul etmemesi üzerine darp edildi.

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Samsun Bafra T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilen epilepsi hastası Selami Keleş, ailesiyle gerçekleştirdiği haftalık telefon görüşmesinde yaşadığı hak ihlallerini paylaştı. 7 Mayıs'ta sevk edildiği Bafra Cezaevi girişinde kendisine çıplak arama dayatıldığını aktaran Keleş, bunu kabul etmediği için 7 gardiyan tarafından bir odaya alındığını, soyulduğunu, darp edildiğini ve hakarete maruz kaldığını belirtti. 
 
Yaşadıklarını slogan atarak protesto ettiği için hakkında disiplin soruşturması açıldığını ifade eden Keleş, karantinaya alındığı 2 metrelik odada ne battaniye ne nevresim ne de yastık olmadığını kaydetti. Keleş, "Darp edildiğim gün yatamadım. Hastaneye de götürülüp, 45 dakika boyunca muayene olmayı bekledim. Bir dakika içinde doktor 'bir şeyi yok' diyerek beni tekrar cezaevine gönderdi. Şuanda karantinadayım" dedi. 
 
KARAKAŞ: YAZILAR VERİLMEDİ
 
Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan gazeteci İbrahim Karakaş ise, haftalık telefon görüşmesinde kendisine gönderilen bazı haber ve köşe yazılara ait çıktıların verilmediğini söyledi. Karakaş, "Gazetecinin kendi çalışanı olduğu gazetenin haberlerini okuması dahi engelleniyor. Bu bir keyfi muameledir" diye kaydetti. (MA)

Öne Çıkanlar