Cizre Belediye Eşbaşkanı Zırığ'a 'sosyal medya' soruşturması

Cizre Belediye Eşbaşkanı Zırığ'a 'sosyal medya' soruşturması
Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ hakkında, kayyım protestolarını içeren video ve paylaşımları gerekçe gösterilerek 3 ayrı soruşturma açıldı.

Şırnak'ın HDP'li Cizre Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ hakkında, 'örgüt propagandası yapmak', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' ve 'hakaret' iddialarıyla 3 ayrı soruşturma açıldı. Eşbaşkan Zırığ, dün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Büro Amirliği'ne giderek, söz konusu soruşturmalara dair ifade verdi.

'PAYLAŞIMLARDA 'ÖRGÜT PROPAGANDASI' OLDUĞU İDDİA EDİLDİ'

İfadelerde, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından belediyelere atanan kayyımlara ilişkin kentte yapılan protestoları içeren video paylaşımının retweetlenmesi 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasına gerekçe yapıldı. Yine, Eşbaşkan Zırığ'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı, 'Seçilmiş çalışmak için uğraşırken kayyım çalmak için uğraşır. İrade hırsızlığına geçit yok!' ve 'Kayyımın ne olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyip doymayanları, ekmeğimizi, aşımızı yağmalayanları, milyonluk banyoları hiç unutmayalım' paylaşımları 'hakaret' suçlamasına gerekçe gösterildi.

Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük başlatılan askeri operasyon sonrası HDP Cizre İlçe Örgütü binası önünde geçtiğimiz gün yapılmak istenilen, ancak polisler tarafından engellenen açıklamaya katılmak ise, 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' iddiasına gerekçe oldu. 

ZIRIĞ: PAYLAŞIMLAR SUÇ DUYURUSU NİTELİĞİNDE

Hakkında açılan soruşturmalara ilişkin konuşan HDP'li Zırığ, paylaşımlarının kayyIm atamalarına karşı yapıldığını ve herhangi bir 'hakaret' içermediğini vurguladı. 'Seçilmiş çalışmak için uğraşırken kayyım çalmak için uğraşır. İrade hırsızlığına geçit yok' paylaşımının aslında bir nevi suç duyurusu olduğuna dikkat çeken Zırığ, "Biz yaptığımız paylaşımda kayyum döneminde kalan enkazı halka açıklamıştık. Altında da bizim ifadelerimiz vardı. Bu kayyıma hakaret olarak nitelendirmiş. Bu paylaşımı, suç duyurusu niteliği taşısın diye yaptık. Ancak soruşturma konusu yapılması gereken paylaşım kayyıma hakaret olarak değerlendirilmiş" dedi.

Bugüne kadar yapmak istedikleri birçok çalışmanın engellenmeye çalışıldığı söyleyen Zırığ, "Buradaki amaç belli; AKP'nin kendini ayakta tutma çabasıdır. Demokrasiyi hazmedemeyenlerin saldırısı olarak görüyoruz. İstedikleri kadar antidemokratik yolları denesinler. Biz demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar