Cizre HDP nöbetinde: Mücadelemiz zafere ulaşacak

Cizre HDP nöbetinde: Mücadelemiz zafere ulaşacak
HDP Cizre ilçe binasındaki nöbette konuşan HDP’li Veli Saçılık, baskılara dikkat çekerek, 'Biz daima direndik. Mücadelemiz, mutlaka zafere ulaşacaktır' dedi.

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Cizre ilçe Örgütü, ilçe binalarına yapılan polis baskınını ve aralarında HDP Cizre İlce Eşbaşkanı Mesut Nart'ın da bulunduğu 10 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Nöbet eylemi 3’üncü gününde devam etti. Eyleme, HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz, Nuran İmir, Kemal Bülbül, Murat Çepni, Hasan Özgüneş, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Veli Sacılık, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri,  HDP Şırnak il ve ilçe eşbaşkanları, Cizre Belediyesi Eşbaşkanları Berivan Kutlu, Mehmet Zırığ, İdil Belediyesi Eşbaşkanları Songül Erden, Murat Şen, Silopi Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

‘KLAVUZU KENAN EVREN OLANIN ELİ KANDAN ÇIKMAZ’

Nöbet eyleminde konuşan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, "Bu savaşı isteyenler bu ranttan beslenen, Türkiye’yi hırsızlığa, yolsuzluğa mahkûm edenlerdir" dedi. 

HDP Cizre ilçe binasına baskın düzenleyen polislere seslenen Bülbül, "Geceleri kapıları kırarak parti binasına girenler, parmak izleriniz içerde duruyor. Sizlerin suçunuzu tespit ettik ve yazdık bir kenara. Hak ve hakikat, adalet şahit olsun ki, yargılanacaksınız. Biz, sizin gibi gece kapıları kırmayacağız. Hakkın, adaletin ve hakikat ile hukukun önünde yargılayacağız. Kimin suçlu, kimin terörist olduğu ortaya çıkacak. Cizre halkı burada. Burada sadece eşitlik, özgürlük ve adalet isteyenler var. Geceleri kapıları kırarak içerde parmak izi aramak utanç vericidir. Hukukta, geceleri parti kapılarını kırıp içeriye girin demiyor. Kendi yasalarınızı ihlal edip suç işlediniz. 12 Eylül faşist anayasası bile böyle demiyor. Kenan Evren’den bile daha beter işler yapıyorsunuz. Klavuzu Kenan Evren olanın eli kandan çıkmaz" diye konuştu.  

‘HALKIN SESİNİ KISAMAZLAR’

Ardından konuşan HDP MYK üyesi Veli Saçılık da, HDP Cizre ilçe binasına yapılan baskının HDP'nin kapatılma davası ile ilgili olduğunu söyledi. HEP’den HADEP’e, HADEP’ten HDP’ye baskılarla Kürt halkının sindirilemediğine değinen Saçılık, partilerini kapattırmayacaklarını ve halkın sesinin, sözünün asla kısamayacaklarını ifade etti. 

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine de dikkat çeken Saçılık, "Cezaevlerinde dostlarımız, yoldaşlarımız katlediliyor. Üzerlerindeki tecrit devam ediyor. Tecride karşı mücadelemiz sürüyor. Bende Burdur Cezaevi’nde buldozer ile sağ kolunu kaybetmiş biri olarak söylüyorum: cezaevlerinde direnişin daima vardır. Her zaman bizler direniriz ama içerde ve dışarda hücreleri parçalamak gerekiyor. Eğer içerdekileri işkencelerle baş başa bırakırsak asla ve asla mücadelemiz zafere ulaşmaz. O yüzden cezaevlerinde işkenceye, baskıya ve teslim almaya asla müsaade etmeyeceğiz. Cezaevlerinde bütün siyasi tutsakların yalnız olmadığını ve hiç kimsenin insan haklarına aykırı bir şekilde eziyet görmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz daima direndik, yarın da direneceğiz. Mücadelemiz, halkların eşitlik ve özgürlük mücadelesidir. Mutlaka zafere ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.  

‘HDP, MİLYONLARIN SESİDİR’

HDP İstanbul Milletvekili Dilşad Canbaz ise partilerine yönelik baskılara işaret ederek, "İsimler değişebilir, kişilerin temsiliyetleri değişebilir ama biz hala buradayız. Ezilenlerin sesiyiz, kadınların sesiyiz, devrimcilerin sesiyiz. Biz, milyonların sesiyiz" şeklinde konuştu. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, de "Biz buraya sizin Newroz meydanlarında yükselttiğiniz sesten feyz almaya geldik. Sizin direnişinizi selamlamaya geldik. Sizin direnişinizi tüm Türkiye'ye aktarmaya ve iletmeye geldik" dedi.

Yapılan koşumların ardından halk şarkılar söyleyip halay çekti. Nöbette, "Bijî berxwedana HDP’ê", "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı. (MA)

Öne Çıkanlar