CNN: Trump Covid'ken durumu çok ciddiydi, solunum cihazına bağlanacaktı

CNN: Trump Covid'ken durumu çok ciddiydi, solunum cihazına bağlanacaktı
Trump'ın durumunun kamuoyuna açıklanandan çok daha kötü olduğuna dair bir haberi anasayfasından yayınladı.

ARTI GERÇEK- Amerika Birleşik Devletleri merkezli CNN televizyonu, bir önceki başkan Donald Trump'ın yeni tip Coronavirus (Covid-19) testinin 2 Ekim 2020'de pozitif çıkmasının ardından seyreden sağlık durumuyla ilgili olarak, "Durum o kadar endişe verici hale geldi ki, Trump'ın o sırada bir kişiye söylediğine göre, onu bir ventilatöre (solunum cihazı) takmaktan söz edildi" iddiasına yer verdi.

CNN'in haberinde "Ayrıntılar eski Başkan'ın sağlık durumunun, yetkililerin kamuoyuna açıklamak istediğinden daha kötü olup olmadığı hakkındaki soruları gündeme getiriyor; bu gelişme, ilk olarak New York Times tarafından ayrıntılı olarak yayımlandı. CNN ekim ayında, Trump'ın Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ne götürüldüğünde, sadece nefes almakta zorlanmakla kalmayıp ek oksijen desteği aldığını bildirmişti. CNN'in kaynağı, Trump'ın 'kesinlikle oksijen aldığını' söyledi" dendi.

'DOKTORU KAÇAMAK CEVAPLAR VERMİŞTİ'

Eski Başkan'ın doktoru Dr. Sean Conley, yaptığı açıklamada Trump'ın hastanede geçirdiği süreçle ilgili olarak 'şu anda oksijen desteği almadığını' söylemekle yetinmişti.

Trump'ın oksijen desteğini hiç alıp almadığı sorulduğundaysa, Conley doğrudan yanıt vermeyerek, "Bu sabah, bugün hiçbir şeye ihtiyacı yok" demişti.

Conley, eski Başkan'ın Covid-19 tedavisinin bir parçası olarak oksijen desteği alıp almadığı sorulduğunda da, "Şu anda değil" demiş, "Dün ve bugün oksijen kullanmıyordu" iddiasında bulunmuştu.

NYT: AKCİĞERLERİNDE SIZINTI  VAR

New York Times ayrıca, Trump'ın akciğerlerinin iltihaplandığını ve bir sıvı veya bakteriden kaynaklanan  sızıntılara sahip olduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

NE ANLAMA GELİYOR?

Uzmanlara göre, bunların varlığı, özellikle bir hasta başka semptomlar gösterdiğinde akut hastalık vakası gibi başka belirtilerin de işareti olabilir. Zira akciğerlerin bazı kısımları opak veya beyaz göründüğünde, bir röntgende veya taramada kolayca tespit edilebilirler.

'TOZ PEMBE BASIN TOPLANTISI'

The Times, haberinde Trump'ın oksijen seviyesinin 80'lere düştüğünü eklemişti. Conley, muhabirlere durumu ve oksijen verilip verilmediği konusunda cevap vermekten kaçınıyordu ve yalnızca seviyeler düzeldikten sonra gazetecilere asla "düşük 80'lerde" olmadıklarını söylüyordu.

Trump'ın Beyaz Saray Genel Sekreteri Mark Meadows, Conley tarafından verilen tozpembe brifingin ardından muhabirleri toplamış ve onlara özel olarak şunları söylemişti: 

"Başkanın son 24 saatteki hayati değerleri çok endişe vericiydi ve önümüzdeki 48 saat açısından tedavisi kritik olacak. Tam bir iyileşme için hala net bir yolda değiliz. "

Öne Çıkanlar