Çocuğu istismar eden Yaşar Kısa yine tutuklanmadı

Çocuğu istismar eden Yaşar Kısa yine tutuklanmadı
Çocuğu cinsel istismar amacıyla takip ve taciz eden fail Yaşar Kısa, yine tutuklanmadı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Aralık 2019 tarihinden bu yana çocuğu cinsel istismar amacıyla takip ve taciz eden fail Yaşar Kısa hakkında açılan davanın ilk duruşması Bodrum Adliyesi 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı avukatı ile çocuğun ailesi katıldı. Tutuksuz yargılanan cinsel istismar faili Yaşar Kısa da duruşmada hazır edildi. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada ifadesi alınan Yaşar Kısa, savcılık aşamasında verdiği ifadelerle çelişkili beyanlarda bulunarak, çocuğu tehdit etmediğini inkâr etti.

Çocuğun annesi ise Bodrum Asayiş Çocuk Büro Amirliği'nde çocuğun ifadesinin pedagog eşliğinde alınmadığını belirterek, çocuğunun ifadesinin yeniden pedagog ile alınmasını istedi.

Ardından söz alan çocuğun avukatları ise tutuksuz yargılanan fail Yaşar Kısa hakkında tutuklama talep etti. Tutuklanmaması halinde 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe ve adli kontrol uygulanmasını istedi.  

Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanmasına karar vererek, avukatların 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe takılması ve adli kontrol talepleri için Aile Mahkemesi'nin karar vermesi gerektiğini belirterek, duruşmayı 2 Kasım'a erteledi.

Öte yandan davaya müdahillik talebinde bulunan Muğla Barosu Çocuk Hakları ve Kadın Hakları Komisyonu ile Bodrum Kadın Derneği avukatlarına katılmaları için süre verildi.

Fail Yaşar Kısa, daha önce de aynı çocuğa yönelik cinsel istismar suçundan 4 yıl, cinsel taciz suçlamasından ise 1 yıl 1 ay ceza almıştı. (MA)

Öne Çıkanlar