Çocuklar arasında 'Squid Game' oyunu: Kaybedeni dövüyorlar

Çocuklar arasında 'Squid Game' oyunu: Kaybedeni dövüyorlar
Belçika’da bir okulda öğrenciler, Netflix dizisi ‘Squid Game’e özenerek benzer oyunları oynamaya başladı.

Netflix platformunda yayınlanan ve tüm dünyada ses getiren Güney Kore yapımı 'Squid Game' dizisinde, ekonomik veya sosyal açıdan toplumun en alt tabakasında olan insanların bir adaya kapatıldığı ve burada çeşitli çocuk oyunlarını oynarken kaybedenlerin öldürüldüğü görülüyor. 

Bu duruma maruz kalan insanların tepkisi üzerinden ilerleyen hikayede, oyunu kazanacak kişiye ise bir servet vadediliyor.

Eylül ayında gösterime giren dizi Netflix’teki en çok izlenen yapım olma yolunda ilerlerken, şu anda 90 ülkede birinci sırada.

Ancak diziden etkilenen çocukların gerçek hayatta da dizideki kuralları uygulaması tedirginlik yarattı.

Belçika'daki Erquelinnes Béguinage Hainau okulunda, çocukların dizideki oyunları oynadığı belirlendi. Kaybedenin öldürüldüğü oyunların sonunu taklit etmek için burada da çocukların kaybedenleri dövdüğü ifade edildi.

Okulun Facebook sayfasından velilere yönelik bir uyarı yayınlanarak dizinin vahşet sahneleri nedeniyle 18 yaş sınırlaması olduğu vurgulandı.

Açıklamada "Bu sağlıksız ve tehlikeli oyunu durdurmak için öğrencileri dikkatle izliyoruz! Çocuklarınızı bunun neden olabileceği sonuçlardan haberdar etmek için desteğinize ve işbirliğinize güveniyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca oyun oynamanın serbest olduğu ancak şiddete tolerans gösterilmeyeceği belirtilerek, bu durumda öğrencilere disiplin cezası verileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar