'Çocukların hayal gücü gelişsin' diye okul ve çadırlara kitaplık kuruyor

'Çocukların hayal gücü gelişsin' diye okul ve çadırlara kitaplık kuruyor
5 yıldan bu yana köy okulları ve çadırlarda taşınabilir kitaplıklar kurarak içini kitapla dolduruyor.

Maraş’ta Ahmet Yerlikaya isimli bir yurttaş, "Çocukların hayal gücünün gelişmesi önemli" diyerek kırsal bölgelerdeki köy okullarına ve mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarına kitaplık kuruyor.

Kurduğu kitaplıkların oldukça hafif olduğunu belirten Yerlikaya, kitaplıkların kolayca taşınabilmesini amaçlıyor.

Köyde doğup, büyüdüğünü ve okumayı sevdiğini belirten Yerlikaya, kitaplık yapmaya 5 yıl önce başlamış. Bir kitap fuarından satın aldığı çocuk kitaplarını bir okula bağışlayan Yerlikaya, davranışının ilgi görmesi üzerine Kitap ve Çocuk Derneği'ni kurdu.

'YANLARINDA RAHATLIKLA GÖTÜREBİLİRLER'

5 yıl içinde köy çocuklarını 70 bini aşkın kitapla buluşturduğunu kaydeden Yerlikaya, son olarak çadırda yaşamak zorunda kalan çocuklar için yeni bir kampanya başlattı. Tarım işçisi ailelerin çocuklarının kitaptan geri kalmaması için çadırlara kitaplıklar kurduğunu anlatan Yerlikaya, "Yaylalarda çadırda yaşayanların çocukları için çadırda yaşayan tarım işçilerinin çocukları için kitaplık yapmaya karar verdik. Kitaplık, çocuğu okumaya heveslendirsin, okumaya teşvik etsin, diye böyle bir proje başlattık. Çadırda kalan çocuklara kitaplık kuruyoruz ve içlerine kitaplar dolduruyoruz. Çadırların geçici olması nedeniyle giderken de yanlarında rahatlıkla götürebilmeleri için kitaplıkların boyunu 1 metreden kısa, 3 raflı olarak yaptık. Evlerine dönerken kitaplıkları kamyonlara veya traktörlerine yükleyerek götürecek ve çocukları evde okumaya devam edecek" diye konuştu.

Köy çocuklarını kitapla buluşturmak için çalışmalarına başta Almanya'da yaşayanlar olmak üzere gurbetçilerden de önemli destek geldiğini belirten Yerlikaya, "Yaptığımı çalışmayı görenler, bizlere kitap gönderiyor. Bizler de kitapları çocuklara ulaştırıyoruz. 4 yıldır bu faaliyetleri 'Kitap ve Çocuk Derneği' adı altında yapıyoruz. Destek olmak isteyenler bizlere sosyal medyadan ulaşıyor. Şu an Antep, Maraş, Mersin, Adana, Adıyaman, Şanlıurfa, bu taraflarda çok yoğunuz ama ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin her yerinde çocukları kitaplara ulaştırma hedefimiz var. Çocukların hayal gücünün gelişmesi açısından okumaları önemli" dedi. (DHA)

Öne Çıkanlar