Çorlu Davası'nda yine 'adalet' çıkmadı: Duruşma ertelendi, aileler mahkemeyi protesto etti

Çorlu Davası'nda yine 'adalet' çıkmadı: Duruşma ertelendi, aileler mahkemeyi protesto etti
Tren kazasında ölen yakınları için adalet bekledikleri dava bir kez daha ertelenen Çorlu Aileleri, ‘Bu facianın sorumlusu da, yargılamanın uzamasının nedeni de AKP'dir’ diye isyan etti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018'de 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasına ilişkin açılan davanın 10'uncu duruşması bugün Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

4 yıldır ilerleme olmadan süren davanın 10'uncu duruşması öncesi Santral Parkı'nda buluşan aileler, adalet talebiyle yürüdü. Yürüyüşe Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da katıldı.

Daha sonra başlayan duruşmada mahkeme heyeti, Gezi Davası kapsamında tutuklanan Çorlu Aileleri’nin avukatlarından Can Atalay'ın davaya SEGBİS ile katılması talebini reddetti.

4 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, Çorlu tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları da söz aldı.

Gerçek Gündem’in aktardığı habere göre Serhat Şahin'in babası Hüseyin Şahin, "4 yıl geçti ama hala sanık koltukları boş. Suçlu olmayana ceza verirken kolay veriyorsunuz, asıl suçlulara ceza vermek için ne bekliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Mısra Öz ise "Adaleti bekliyoruz. Talepleri reddediyorsunuz. Savcılığın iddianameyi geciktirmesinin sebebi bize karşı tutumunuzdur. Çorlu için adalet bekliyoruz" dedi.

Zeliha Bilgin de "Daha fazla bu adaletsizliğe gücüm kalmadı" şeklinde konuştu.

‘BU FACİANIN SORUMLUSU AK PARTİ’DİR’

Mehmet Öz, "Bu davanın uzamasına anlam veremiyorum. İstenen kişiler 2 saatte yargı önüne çıkarılıyor. Sürecin hızlandırılması için yapılması gereken ne varsa sesimizi yükselteceğiz. Bu facianın sorumlusu AK Parti'dir. Bu yargılamanın uzamasının nedeni de AK Parti'dir" dedi.

'ADALETİNİZ BATSIN, BİZİ İNSANLIKTAN ÇIKARDINIZ'

Kazada 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri ve 5 aylık yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, "Evladımın kanı var burada kanı. Ben dört yıldır bu pantolonla yaşıyorum. Neyin kafasını yaşıyorsunuz siz? Adaletiniz batsın. Bizi insanlıktan çıkardılar" diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti daha sonra duruşmayı 5 Ekim 2022’ye erteledi.

MAHKEME PROTESTO EDİLDİ

Kazada yakınlarını kaybeden aileler, sorumluların ceza almamasına tepki göstererek, "Muhatabımız savcılıktır" diyerek mahkeme salonunu terk etti. Mahkemeyi, alkışlarla protesto etti.

ÇOCUĞUNU VE KARDEŞLERİNİ KAZADA KAYBEDEN BİLGİN FENALAŞTI 

Duruşma salonu çıkışında, tren kazasında 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş’u ve 5 aylık yeğeni Beren Kurtuluş’u kaybeden Zeliha Bilgin fenalaştı.
Bilgin'e ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar