Korona gecelerinde Burak’ın arsızlığı!

Boş tribünler, yağmur ve soğuk… Doğrusu bu ya, bu ortamda kim oynasa sadece ‘oynuyormuş’ gibi yapardı, yanıltmadılar zaten öyle de yaptılar.

Neden, niye, niçin oynatırsınız ‘boş tribünlere’ karşı maçları? Tanıklık ettiniz mi tüm karşılaşmalarda vasatı dahi bulamayan kalitesiz futbola? Oyuncuların istemsizliğine, motivasyon eksikliklerine, boşvermişliklerine… Sanki ümitsiz ‘platonik aşk!’ Çocuk deliler gibi seviyor ama kızcağız bundan bihaber. Avrupa ülkeleri ligleri erteliyor, TFF ise ‘seyircisiz oynanacak’ diye diretiyor ve dediğini de yapıyor. Kim bastırıyor size? Yayıncı kuruluş mu, yoksa bahis şirketleri mi? Futbol federasyonu kime hizmet ediyor? Yoksa tüm bunların dışında yine o bildik sokak jargonu mu etken? ‘Futbol toplumun afyonudur.’ Bırakın uyumaya devam etsinler!..

Karşılaşma İstanbul’da ve Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Covid 19 salgını nedeniyle izleyicinin stada girişi yasaklanmasa futbol tutkunları ‘bir bilet’ için neler yapacaklar neler! Boş tribünler, yağmur ve soğuk… Doğrusu bu ya, bu ortamda kim oynasa sadece ‘oynuyormuş’ gibi yapardı, yanıltmadılar zaten öyle de yaptılar. Tıpkı Beşiktaşlı Burak Yılmaz gibi! Sen futbolcu musun, yoksa sokak dövüşçüsü mü? Burak Yılmaz’ın beceri noksanlığı değil söz konusu olan Beşiktaş’ın oyun düzenini altüst etmesi. Bir bakıyorsunuz sağ açık ve orta yapmaya çabalıyor, bir bakıyorsunuz orta alanda ileriye pas veriyor. Peki rakip cezaalanı içinde o topu kim karşılayıp, gol atmaya çalışacak? Her topu ayağına istiyor bu da yetmezmiş gibi en etkili ve deneyimli isim Kevin Prince Boateng’i oyundan düşürüyor. Bitmedi, top Galatasaraylı oyuncunun ayağındayken geriden gelip kasıtlı olarak faul yapıyor ve sonrasında hakeme itiraz ediyor. Sahada rakiplerine ve seni izleyenlere yaptığına da; yeter ama!.

Beşiktaş kazanmak için hiçbir şey yapmadı. Yarıştaki iddiasını sürdürmek isteyen Galatasaray ise en azından ikinci bölümde golü bulmak için çabaladı durdu. Sofiane Feghouli biraz akılcı vursa Galatasaray sahadan galip de ayrılacaktı. Bunun yanında iki fırsatı daha harcadılar. Beşiktaş rakibi ise dün gece kendisiydi!

Sergen Yalçın’ın ‘etkisiz eleman’ Adem Ljajic’i oyuna alması yerinde karar gibi gözükse de akılcı seçim değildi. Onca yeti yoksununu oyunda tutup Boateng’i dışarı almanın mantığını çözmek de beceri ister! Fikret Orman’ın giderayak Beşiktaş’a ‘kakaladığı’ yedi futbolcunun yedisi de birbirinin kopyası. Nedenini ise artık sokaktaki çocuklar dahi biliyor haliyle!

Seyircisiz ve keyifsiz maç gölsüz berabere sona erdiğinde hiç kuşkunuz olmasın ekran başındaki futbol tutkunları eziyet çekmekten kurtuldular. Niye mi? ‘Mahalle maçı’ ile örtüşen karşılaşmayı izleme işkencesi noktalandığı için elbette…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi