'Corona vakalarını yok sayan Türkmenistan'da Türkiyeli diplomat Covid-19'dan öldü'

'Corona vakalarını yok sayan Türkmenistan'da Türkiyeli diplomat Covid-19'dan öldü'
Türkiye’nin, Kemal Uçkun’un tahliyesi için göndermek istediği uçağa Türkmenistan’ın iniş izni verilmediği, cenazeyi alacak uçağa ölümünden 2 gün sonra izin verildiği iddia edildi.

Türkiye'nin Türkmenistan Büyükelçiliği'nde din hizmetleri müşaviri olarak çalışan diplomatın Coronavirusü nedeniyle hayatını kaybettiği İleri sürüldü. Türkmenistan'da Coranavirusün varlığı resmi olarak kabul edilmediği için vakalar da açıklanmıyor. Hayatını kaybeden müsteşarın bu yasak nedeniyle ülkeden çıkamadığı ve Türkiye'de tedavi görme talebinin kabul edilmediği belirtiliyor.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Aşkabat Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Kemal Uçkun, 7 Temmuz’da vefat etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da, 8 Temmuz’da Uçkun için taziye mesajı yayınladı. Fakat Kemal Uçkun’un ölüm nedeniyle ilgili açıklama yapılmadı. Bazı haberlerde Uçkun’un ölüm raporunda vefat nedeninin "zatürreye bağlı kalp yetmezliği" olarak yazıldığı belirtildi.

Uçkun’un cenazesi Türkiye’ye getirildi ve Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 11 Temmuz’da toprağa verildi.

'TÜRKİYE’YE NEDEN GÖNDERİLMEDİ?'

İngilizce yayın yapan Turkmennews sitesinde olayla ilgili olarak yer alan habere göre ise Kemal Uçkun, Coronavirusü nedeniyle vefat etti. Haberde, ailesinin Uçkun’un akciğer görüntüleme sonuçlarını Türkiye’deki doktorlara gönderdiği ve doktorların Coronavirusünden şüphelenerek hastanın Türkiye’ye getirilmesini istediği belirtildi.

Ancak Uçkun’un tedavi için Türkiye’ye gönderilmesi talebi, Türkmenistan resmi olarak ülkede Coronavirusü görüldüğünü kabul etmediği için reddedildi. Özgür Avrupa Radyosu’nun haberinde ise Kemal Uçkun’u tanıyan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kişi, Uçkun’un Coronavirusünden dolayı öldüğünü söyledi. Kaynak, Türkiye’ye gönderilen akciğer filmlerini inceleyen doktorların Uçkun’un Coronaya yakalandığından yüzde 90 emin olduklarını söyledi.

Türkiye’nin Uçkun’un tahliyesi için göndermek istediği uçağa Türkmenistan’ın iniş izni verilmediği de öne sürülen haberde, cenazeyi alacak uçağa da Uçkun’un ölümünden iki gün sonra izin verildiğini iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar