CoronaVac’ın Türkiye'deki Faz-3 çalışmaları tamamlandı

CoronaVac’ın Türkiye'deki Faz-3 çalışmaları tamamlandı
Sağlık Bakanlığı, aşının sağladığı koruyuculuk oranını henüz açıklamadı.

Çin menşeili Coronavirus aşısı CoronaVac'ın Türkiye'de devam eden Faz-3 çalışması tamamlandı.

T24’de yer alan habere göre; çalışmaya gönüllü katılanlara gerçek aşı olup olmadığına yönelik bilgilendirme mesajı gitti. Gönüllülerin 1 yıl süreyle takip edileceği söylendi. Gerçek aşı olmayanlar ise deneye katılma sırasına göre gerçek aşı olmak için çağrılacak.

Faz-3 çalışmaları sonucunda aşının sağladığı koruyuculuk oranı henüz bilinmiyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Aralık'ta çalışmalar devam ederken yaptığı açıklamada, "Aşının koruyuculuğu yüzde 91,25 oranında. Bu erken dönem ve bu giderek artacak. Çünkü normalde 40 enfekte olan kişi olduğunda açıklamayı düşündüğümüz bir durumdu. Şu an 29 kişi söz konusu, o nedenle 40 kişi enfekte olduğu döneme kadar bu çalışma devam ediyor olacak. Ve giderek bu oranın daha da yukarı doğru çıkacağını söyleyebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

BREZİLYA YÜZDE 50, ENDONEZYA YÜZDE 65 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

CoronaVac aşısının koruyuculuğunu Brezilya, önce yüzde 78 olarak açıklamış, daha sonra 'genel koruma oranı'nın yüzde 50.38 olduğunu belirtmişti. 

Endonezya'da ise ileri aşama denemelerinin ara sonuçlarına göre etkinlik oranının yüzde 65.3 olduğu açıklanmıştı.

TÜRKİYE AŞILAMAYA 14 OCAK’TA BAŞLADI

Türkiye’de aşılama çalışmaları 14 Ocak'ta başladı. İlk olarak sağlık çalışanlarına, huzurevleri ve bakımevlerindekilere, sırasıyla 90, 85 ve 80 yaş üzerindekilere, eczane çalışanlarına aşı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinde açıkladığı verilere göre, Türkiye’de aşılananların sayısı 1 milyon 500 bine yaklaştı.

 

Öne Çıkanlar